Grundskolen Madkundskab

Vis

Din søgning gav 106 resultater

rss ikon
Forside/logo Målgruppe Beskrivelse
Madkundskab

Madbestråling. - Hvorfor det?

Forfattere:
Jesper Toft
Udgiver:
NOAH's Forlag
Beskrivelse:

Diskussion af spørgsmål som: Hvad ved du egentlig om madbestråling? Tror du, maden bliver radioaktiv? Er det sikkert - altså uden fare for helbredet - at spise bestrålet mad? Er det sundt? Hvordan kan du se, at din mad er bestrålet? osv. 

 
Madkundskab

madkundskab.gyldendal.dk - fagportal til madkundskab

Forfattere:
Gyldendal
Beskrivelse:

Med Gyldendals fagportal til madkundskab i 4.-7. klasse får du:- Undervisningsforløb til 4.-7. klasse inden for basale køkkenteknikker, råvarekendskab, sundhed og bæredygtighed, - Kokkeskolen med instruktionsfilm, der viser forskellige madlavningstek... 

  
Madkundskab, Madkundskab - valgfag

Madkundskabsforum.dk

Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Beskrivelse:

Madkundskabsforum er et site, der henvender sig til lærere, der underviser i faget madkundskab. Her kan du som madkundskabslærer finde inspiration og relevante læremidler til brug i faget. Du kan finde inspiration i forhold til aktiviteter, råvarer,... 

  
Madkundskab

Madpyramiden

Forfattere:
Coop
Beskrivelse:

Plakat med madpyramiden. Den er bygget op, så man skal spise mest fra bunden, meget fra midten og mindst fra toppen af pyramiden. Madpyramiden har desuden et klimablik, dvs. at du tager hensyn til klimaet ved at spise efter madpyramiden. 

   
Biologi, Dansk, Madkundskab

Madpyramiden i 3D

Forfattere:
Coop Skolekontakten
Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

Madpyramiden i tre dimensioner: - Madpyramide - Madpyramiden med to spor - Madpyramidens fødevaregrupper Størrelse: ca. 60 x 60 i pap. 

  
Biologi, Historie, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Naturfag, Samfundsfag, Sundhed og sociale forhold

Maxveg projektet

Beskrivelse:

Undervisningsmateriale til udskolingen, som tager udgangspunkt i banebrydende dansk forskning om sundheden af kål- og rodfrugter. Detaljeret 4 ugers forløb til biologi samt materialer til madkundskab og historie. 

  
Almindelige indvandrersprog - valgfag, Arbejdskendskab - valgfag, Billedkunst, Billedkunst - valgfag, Biologi, Børnehaveklassen, Dansk, Dansk som andetsprog - basis, Dansk som andetsprog - supplerende, Drama - valgfag, Filmkundskab - valgfag, Fransk - valgfag, Fysik/kemi, Geografi, Historie, Håndværk og design, Idræt, Kristendomskundskab, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Matematik, Medier - valgfag, Modersmålsundervisning, Musik, Musik - valgfag, Natur/teknologi, Samfundsfag, Spansk - valgfag, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, Tysk, Tysk - valgfag, Uddannelse og job

Min elevplan - Skolebarometeret

Udgiver:
Legetek.dk Aps
Beskrivelse:

Min elevplan - Skolebarometeret er visualiserer læringsmålene og elevens progression fra dag ét i alle fag. Det gør det let for både lærere og elever at få et løbende overblik over, hvor eleven er i forhold til læringsmålene og hvor der skal sættes... 

  
Billedkunst, Dansk, Geografi, Historie, Håndværk og design, Kristendomskundskab, Madkundskab, Madværksted, Natur/teknologi, Produktudvikling og formgivning, Samfundsfag

Mongoliet - Pastoralnomader på Djengis Khans stepper

Udgiver:
UNESCO Samlingerne
Beskrivelse:

Denne UNESCO-samling om Mongoliets nomader fortæller om et liv med en dyb historie, der rummer dramaer om storhed, rigdom og underkastelse, samt stærke historiske krigsherrer og modige shamaner, der risikerer livet og sindet hver gang, de kontakter... 

 
Biologi, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Mælk og syrnede mælkeprodukter

Forfattere:
Erik Christensen, Ruben Mols Jepsen
Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Beskrivelse:

Bogen indeholder en række eksempler på mælkeprodukter, som eleverne selv kan fremstille, og der er oplæg til forskellige forsøg om pH-måling mm. Bog i A4-format til kopiering. 

  
(1) | 
Madkundskab, Madkundskab - valgfag

Nej tak til madspild

Udgiver:
Forlaget Bolden ApS
Beskrivelse:

En guide til et bæredygtigt køkken. – med 10 klassiske opskrifter og masser af gode tips og ideer til at undgå madspild! Du kan sagtens undgå madspild, hvis du tænker dig lidt om, når du planlægger, køber ind og gemmer dine rester. Pimp din... 

 
Biologi, Madkundskab, Natur/teknologi

Når enden er god

Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

Materiale om økologi. Om økologisk produktion (grise, høns og køer og korn)og dyreetik. 

  
Madkundskab, Natur/teknologi

Olie

Udgiver:
Alphafilm & Kommunikation
Beskrivelse:

Man har anvendt olie i tusinder af år, selvom vi kun har udnyttet det i stor skala siden midten af 1800-tallet. Olien findes især i Irak, Iran, Kuwait, Qatar og Saudi-Arabien, men vi har den også i den danske undergrund. Vi er blevet meget afhængig... 

   
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Ost

Forfattere:
Erik Christensen, Ruben Mols Jepsen
Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Beskrivelse:

Bogen giver inspiration til at arbejde med mælk som råvare. Den indeholder arbejdsark med opgaver om fremstilling af forskellige typer ost og en række forsøg med enzymer. 

  
Dansk, Historie, Madkundskab, Natur/teknologi

Planter er også mad - tema om frugt, æbler, mellemtrinet

Forfattere:
Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup
Beskrivelse:

Eleverne arbejder tværfagligt med temaet frugt med mest fokus på æblet. De får et bredt kendskab udfra biologiske, historiske og kulturhistoriske vinkler. 

  
(3) | 
Dansk, Historie, Madkundskab, Natur/teknologi

Planter er også mad - tema om korn, mellemtrinet

Forfattere:
Dansk Landbrugsmuseum, Gl. Estrup
Beskrivelse:

Eleverne arbejder bredt med temaet korn set ud fra naturfaglige, historiske og samfundsmæssige forhold. Egner sig til temauge eller tværfagligt samarbejde. 

  
(12) |