Grundskolen Madkundskab

Vis

Din søgning gav 104 resultater

rss ikon
Forside/logo Målgruppe Beskrivelse
Madkundskab

Insekter i maden

Udgiver:
Danish Documentary Production
Beskrivelse:

Insekter bør ifølge FN’s fødevareorganisation, FAO, være en væsentlig del af vores proteinkilde i fremtiden, hvis vi skal undgå fødevaremangel. Men kan vi ændre vores vestlige vaner og lære at spise insekter? Hvilke faktorer spiller ind, når vi... 

  
Historie, Madkundskab

Jul i gamle dage.

Beskrivelse:

Efter fortælling om, hvor julen kommer fra, laver eleverne et vendsysselsk julemåltid anno 1850. Dette måltid består af brød, pølse og kål. Endvidere bages pebernødder efter en gammel opskrift. Medens maden koger og bager fortælles om juleskikke fra... 

  
(1) | 
Madkundskab, Madkundskab - valgfag

KARDEMOMME, KIKÆRTER OG COUSCOUS - Børnemad fra Afrika og Mellemøsten

Forfattere:
Sine Sandberg Jørgensen
Udgiver:
TURBINE
Beskrivelse:

KARDEMOMME, KIKÆRTER OG COUSCOUS Er du også træt af spaghetti med kødsovs? I denne flotte kogebog kan børn og deres voksne finde god inspiration til at lave lækre, spændende og børnevenlige retter fra Afrika og Mellemøsten. Lav fx couscous med... 

 
Dansk, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Koen og mælken

Forfattere:
Kristina Froulund Ladekarl m.fl.
Udgiver:
Skole, Landbrug & Fødevarer, Mejeriernes Skolemælksordning
Beskrivelse:

Koen og mælken er en bog om køer og mælk. Den fortæller i ord og billeder om koens oprindelse, liv og adfærd. Mælkens vej fra ko til karton følges, ligesom bogen også ser på, hvordan mælk er en del af en sund kost. Bogen indeholder opgaver løbende. 

  
Biologi, Dansk, Madkundskab, Madkundskab - valgfag

Kokkeskole-app'en GoCook

Forfattere:
Coop Skolekontakten
Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

- Mere end 150 børnevenlige, trin-for-trin opskrifter - Mere end 500 opslag om fødevarer og køkkenredskaber - Mange små metodefilm om, fx hvordan du hakker løg el. laver lasagne. - Minut-ur, som kan slås til undervejs i opskrifterne. 

   
Historie, Madkundskab

Kost på landet - fra selvforsyning til andelsproduktion

Forfattere:
Kirsten Egholk
Udgiver:
Greve Museum
Beskrivelse:

Materialet handler om hvordan landbefolkningen i 1700- og 1800-tallet har fået mad og øl på bordet. Udover en kort introduktion til landbosamfundet og overgangen fra selvforsyning til andelsproduktion, beskriver materialet den daglige kost, kvindens... 

  
(4) | 
Biologi, Fysik/kemi, Madkundskab, Matematik, Natur/teknologi

Krible Krable - du er aldrig alene!

Udgiver:
Experimentarium
Beskrivelse:

Undervisningsmateriale, som lægger op til en masse arbejde hjemme på skolen. Materialet henvender sig til alle aldersklasser i folkeskolen og kan især bruges i undervisningen i natur/teknik, biologi, fysik/kemi, matematik og hjem- kundskab.... 

  
(5) | 
Historie, Madkundskab, Madkundskab - valgfag

Køkkentøj

Udgiver:
Museum Sønderjylland - Sønderborg slot
Beskrivelse:

Materialekasse med genstande, genstandsbeskrivelser, lærervejledning og supplerende materiale. 

  
(3) | 
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Madværksted, Sundhed og sociale forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

LCHF - SMUK, STÆRK OG SUND PÅ HØJFEDTKOST

Forfattere:
Martina Johansson
Beskrivelse:

LCHF– smuk, stærk og sund på højfedtkost er en bog om LCHF og træning. Den præsenterer dig for nogle helt konkrete bud på, hvordan du kan optimere din krop, og hvordan du opnår det udseende, du drømmer om – hurtigt, nemt og mere effektivt end nogensi... 

 
Madkundskab, Madkundskab - valgfag

LOW CARB LÆKKERIER

Forfattere:
Tatjana Albinus
Beskrivelse:

LOW CARB LÆKKERIER er en kogebog fyldt med opskrifter på lækkerier uden mel og sukker. Opskrifterne er relevante for diabetikere, glutenallergikere, personer med opmærksomhedsforstyrrelser, så som ADHD, samt alle der bare ønsker en sundere livsstil... 

 
Almindelige indvandrersprog - valgfag, Arbejdskendskab - valgfag, Billedkunst, Billedkunst - valgfag, Biologi, Byggeværksted, Børnehaveklassen, Dansk, Dansk som andetsprog - basis, Dansk som andetsprog - supplerende, Drama - valgfag, Engelsk, Filmkundskab - valgfag, Fransk, Fransk - valgfag, Fysik/kemi, Færdselslære, Geografi, Historie, Håndværk og design, Håndværk og design - valgfag, Idræt, Jordbrug, Kristendomskundskab, Madkundskab, Matematik, Medier - valgfag, Metal/motorværksted, Modersmålsundervisning, Musik, Musik - valgfag, Natur/teknologi, Naturfag, Produktudvikling og formgivning, Samfundsfag, Spansk - valgfag, Sundhed og sociale forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, Teknologi og kommunikation , Teknologiværksted, Tysk, Tysk - valgfag, Uddannelse og job, Virksomhedsfag

Læreres relationskompetence - tre synlige kendetegn

Forfattere:
Marianne Rasmussen Filmkompagniet
Beskrivelse:

Læreres relationskompetence fremmer børn og unges trivsel og udvikling - fagligt, socialt og personligt - og bidrager til, at en klasse kan blive et læringsfællesskab. De relationskompetente handlinger har tre synlige kendetegn, og Louise Klinge... 

  
Billedkunst, Dansk, Geografi, Historie, Kristendomskundskab, Madkundskab, Matematik, Musik, Natur/teknologi, Samfundsfag

LæseRaketten 2009

Udgiver:
IBIS
Beskrivelse:

IBIS udgiver hvert år LæseRaketten med fokus på et bestemt land. Formålet er at give eleverne lyst til at læse og samtidig oplyse om børns vilkår i fattige lande. Bogen sætter global undervisning på skemaet og lægger særlig vægt på børns ret til at... 

   
Billedkunst, Dansk, Geografi, Kristendomskundskab, Madkundskab, Matematik, Musik, Natur/teknologi, Samfundsfag

LæseRaketten 2010

Udgiver:
IBIS
Beskrivelse:

IBIS udgiver hvert år LæseRaketten med fokus på et bestemt land. Formålet er at give eleverne lyst til at læse og samtidig oplyse om børns vilkår i fattige lande. Bogen sætter global undervisning på skemaet og lægger særlig vægt på børns ret til at... 

   
Billedkunst, Dansk, Geografi, Historie, Kristendomskundskab, Madkundskab, Matematik, Musik, Natur/teknologi, Samfundsfag

LæseRaketten 2011

Udgiver:
IBIS
Beskrivelse:

IBIS udgiver hvert år LæseRaketten med fokus på et bestemt land. Formålet er at give eleverne lyst til at læse og samtidig oplyse om børns vilkår i fattige lande. Bogen sætter global undervisning på skemaet og lægger særlig vægt på børns ret til at... 

   
Madkundskab

Madallergi 2017

Forfattere:
Astma-Allergi Danmark
Beskrivelse:

Formålet med materialet er, at informere om fødevareallergi i faget madkundskab. Målet er, at udvikle elevernes kompetencer i søgning af relevant og teoretisk information om fødevareallergi på www.astma-allergi.dk. Derefter skal de anvende den prakt...