Grundskolen Madkundskab

Vis

Din søgning gav 104 resultater

rss ikon
Forside/logo Målgruppe Beskrivelse
Billedkunst, Billedkunst - valgfag, Dansk, Kristendomskundskab, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Matematik, Natur/teknologi, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, Uddannelse og job

Børn har altid ret

Forfattere:
Dansk Flygtningehjælp
Beskrivelse:

Højaktuelt UV-materiale for 4.-6. klasse om børns rettigheder i Myanmar og i Danmark. I 2014 fylder FN’s Børnekonvention 25 år, og derfor sætter Dansk Flygtningehjælp sammen med Børnenes U-landskalender fokus på børns rettigheder i et nyt UV-materia... 

    
(1) | 
Historie, Madkundskab

Dansk mad gennem tiden

Udgiver:
Den Gamle By, Madkulturen, Nordeafonden
Beskrivelse:

I dette forløb skal eleverne arbejde med udviklingen af dansk madkultur. Med udgangspunkt i tre årstal: 1864, 1927 og 1974 skal de stifte bekendtskab med nogle af de historiske begivenheder, der har haft betydning for danskernes mad- og måltidsvaner.... 

  
(1) | 
Billedkunst, Billedkunst - valgfag, Børnehaveklassen, Madkundskab, Madkundskab - valgfag

DER ER 24 DAGE TIL JUL

Forfattere:
Jonna Kessel og Henning Lindberg
Udgiver:
Forlaget mellemgaard
Beskrivelse:

Bogen "Der er 24 dage til jul" er i virkeligheden flere bøger i den samme bog. Der er en bagebog, en julehistoriebog, en juleidébog, en juletraditionsbog og en julelegebog. Bogen er en inspirationsbog og ikke mindst en julekalender, som... 

 
Dansk, Madkundskab, Samfundsfag

Det var ikke planen at købe kålroer

Forfattere:
Anders Haahr Rasmussen
Udgiver:
Forlaget Ekbátana
Beskrivelse:

Kogebogsromanen handler om Amanda, som er først i 30’erne og bor alene i Brooklyn. Hendes liv drejer sig mest om kål, linser og krydderiblandinger, mens kærester, veninder og arbejde kommer i anden række. I sit køkken dissekerer Amanda sig selv og... 

 
Madkundskab, Matematik, Samfundsfag
Idræt, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

FAMILIENS LOW CARB FAVORITTER

Forfattere:
Tatjana Albinus
Beskrivelse:

Familiens low carb favoritter er en kogebog med opskrifter på hele familiens livretter i sunde udgaver med masser af grøntsager og uden mel og sukker. Derudover indeholder den en detaljeret, men lettilgængelig vejledning i low carb-kosten og praktisk... 

 
Madkundskab, Natur/teknologi

Fra korn til brød på Boldrup Museum

Udgiver:
Nordjyllands Historiske Museum - Boldrup Museum
Beskrivelse:

Efter et oplæg, hvor vi bl.a. har kigget på nogle af de gamle redskaber, går vi i gang med at arbejde med rug i grupper. Vi skal bl.a. tærske med tærskestokke, rense rug vha. vinden, grutte rugmel på skubbekværne og evt. tegne gamle kornredskaber.... 

 
(1) | 
Biologi, Madkundskab, Natur/teknologi, Naturfag

Fugl og Fisk - Økologi på bordet

Forfattere:
Per Henrik Hansen, Dorte Ruge
Udgiver:
Projekt Fugl og Fisk - Økologi på bordet
Beskrivelse:

Materialet fortæller om fugle og fisk i naturen og som husdyr på landbrug og dambrug. Det oplyser også om forskelle mellem økologisk og konventionel produktion. Formen er 10 moduler med korte tekster. De kan med fordel anvendes af eleverne før og... 

  
Madkundskab

Funky Food. - funktionelle fødevarer og ernæringspolitik

Forfattere:
Thomas Jensen, Susan Blom, Ingrid Hind, Anne-Mette Møllegaard, Heidi Gozon, Karima Isert, Sofie Krogh-Andersen, Pia Lund
Udgiver:
NOAH's Forlag
Beskrivelse:

Illustreret med eksempler på vareemballager. Tekstbokse og citatbokse. Ordliste og noter. Forfatterne går bag om producenternes gyldne løfter og sætter spørgsmålstegn ved, om vi virkelig kan komme velfærdssygdomme til livs via de nye fødevarer.... 

 
Madkundskab

GoCook 100% din fastfood

Forfattere:
Birthe G. S. Kyhn, Bente Svane Nielsen, Malene Østergaard Loft
Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

Materialet er en del af skoleaktiviteten 'GoCook Smagekassen', som løber af stablen hvert år i uge 43, 44 og 45. Formålet med materialet er, at eleverne får lyst og kompetencer til at lave mad. Gennem æstetiske, praktiske og undersøgende... 

  
Biologi, Madkundskab, Madkundskab - valgfag

GoCook.dk

Forfattere:
Coop Skolekontakten
Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

- Mere end 150 børnevenlige, trin-for-trin opskrifter - Mere end 500 opslag om fødevarer og køkkenredskaber - Mange små metodefilm om, fx hvordan du hakker løg el. laver lasagne. - TV-programmerne 'Gorm og 100% din ret'. 

   
Madkundskab, Madkundskab - valgfag

GoCook-materialer

Forfattere:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

Formålet er, at eleverne får smagsoplevelser med råvarer. Gennem æstetiske, praktiske, undersøgende og teoretiske opgaver skal eleverne tilegne sig viden om råvarer i sæson og deres anvendelses- og tilberedningsmuligheder. Eventen GoCook Smagekass... 

    
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

GoCook - Økologi eller hvad?

Forfattere:
Bente Svane Nielsen, Birthe Kyhn, Malene Østergaard Loft
Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

Materialet er en del af skoleaktiviteten 'GoCook Smagekassen', som løber af stablen hvert år i uge 43, 44 og 45. Formålet med materialet er, at eleverne får lyst og kompetencer til at lave mad. Gennem æstetiske, praktiske og undersøgende... 

    
Dansk, Engelsk, Idræt, Kristendomskundskab, Madkundskab, Madværksted, Matematik, Modersmålsundervisning, Natur/teknologi, Samfundsfag, Teknologi og kommunikation , Tysk

gokids.dk

Udgiver:
Sensesation
Beskrivelse:

GoKids består af en lang række aktiviteter og brain breaks som giver inspiration til bevægelse i undervisningen. Aktiviteterne dækker de fleste fag og klassetrin og kan udføres med forskellig antal deltagere og i mange forskellige rum. 

   
Dansk, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Griseliv og svinekød

Udgiver:
Skole, Landbrug & Fødevarer, SEGES
Beskrivelse:

En bog om grisens oprindelse, udvikling, liv og adfærd. En bog med arbejdsopgaver, opskrifter og inspiration til et besøg hos en landmand med grise.