Grundskolen Madkundskab

Vis

Din søgning gav 112 resultater

rss ikon
Forside/logo Målgruppe Beskrivelse
Børnehaveklassen, Historie, Håndværk og design, Idræt, Kristendomskundskab, Madkundskab, Madkundskab - valgfag

Aktivitetstilbud på Vikingecenter Fyrkat

Udgiver:
Vikingecenter Fyrkat - Nordjyllands Historiske Museum
Beskrivelse:

På Vikingecenter Fyrkat kan alle grupper få en times oplæg ved bålet i langhuset. I bestemmer selv emnet. Oplægget af5 sluttes med brødbagning på bålet. Man kan også bestille en times lege af-sluttet med brødbagning, eller man kan bestille småakt... 

 
Billedkunst, Dansk, Historie, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Madværksted

Alle Tiders Mad

Forfattere:
Claes Benthien
Udgiver:
Nexus Kommunikation A/S
Beskrivelse:

Alle Tiders Mad er et undervisningsmateriale om madens og måltidets kulturhistorie. Onlinematerialet fortæller historien om hvad, hvordan og hvorfor der er blevet spist som der er i historiens løb. Historien bliver fortalt i et dansk perspektiv, men... 

   
Dansk, Dansk som andetsprog - supplerende, Historie, Madkundskab

Arbejderboligerne på Villavej

Forfattere:
Industrimuseet
Beskrivelse:

Opgaveark Arbejderboligerne på Villavej. Omkring 1890 begyndte man at bygge boliger med tilhørende små køkkenhaver til arbejdere i Horsens. Samtlige beboere har for en kort tid forladt deres hjem. Vi har fået lov til - med al respekt for deres... 

  
(4) | 
Dansk, Håndværk og design, Madkundskab, Natur/teknologi

Arla Food Designer

Forfattere:
Arla Foods, Maja Holdorf (EduDesigns), Stine Rank Langhøj (Digital Didaktik)
Udgiver:
Sundhed, Børn og Unge, Aarhus Kommune
Beskrivelse:

Undervisningsforløbet tager eleverne igennem en innovationsproces om mad og madspild. Arla beder eleverne om hjælp til at være innovative omkring det at designe en yoghurt: fra en unik smag til klimavenlig emballage og markedsføring af yoghurten. 

   
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Bakterier i din hverdag, bakteriecirkel med fakta

Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Beskrivelse:

Materialet ser på de forskellige bakterier, der omgiver os i vores hverdag, og hvordan vi skal forholde os til dem. Det er udformet som et hjul i. Når man drejer på det kan man se, hvor man skal være opmærksom på bakterier i sin hverdag. Lærmidlet... 

   
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Bakterier i din hverdag, hæfte

Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Beskrivelse:

Materialet ser på de forskellige bakterier, der omgiver os i vores hverdag, og hvordan vi skal forholde os til dem. Gennem opgaver og diskussioner skal eleverne forholde sig til, at bakterier kan være både gavnlige og skadelige for mennesker. Man ser... 

   
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Bakterier i din hverdag, lærervejledning

Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Beskrivelse:

Materialet ser på de forskellige bakterier, der omgiver os i vores hverdag, og hvordan vi skal forholde os til dem. Gennem opgaver og diskussioner skal eleverne forholde sig til, at bakterier kan være både gavnlige og skadelige for mennesker. Man ser... 

   
Historie, Madkundskab, Naturfag

Besøg på Boldrup Museum

Forfattere:
Nordjyllands Historiske Museum
Beskrivelse:

Historisk Værksted og Naturskolen Skoletjenesten på Boldrup Museum rummer både et historisk værksted og en naturskole. I det historiske værksted kan man arbejde med mange forskellige emner, centreret om husmandens dagligdag omkring år 1900 – uld,... 

  
Madkundskab

Billedkogebog

Forfattere:
John S. Pedersen
Beskrivelse:

Billedkogebog er en trin-for-trin kogebog i billeder og tekst. Den er beregnet til mennesker med særligt behov for støtte ved madlavning og indeholder 31 varierede opskrifter. Alle opskrifter er bygget ens op: •Ingrediensliste med mulighed... 

 
Madkundskab, Madværksted

Billedkogebogen - trin for trin

Udgiver:
Bydækkende Bostøtte, Voksenhandicap, Aarhus Kommune
Beskrivelse:

Billedkogebogen- trin for trin er et målrettet redskab til alle, der har svært ved at læse eller følge opskrifterne i en almindelig kogebog. Bogen henvender sig til svage dansklæsere, børn i indskolingen, ordblinde såvel som til mennesker med kogniti... 

 
Madkundskab, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Billedopskrifter. Banankage

Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

"Billedopskrifter i kæmpeformat" er en serie opskrifter til børn. Billederne kan hænges op, så mange kan se forløbet i dem samtidig. Opskrifternes opbygning er let at forstå - også for de elever, der ikke kan læse underteksterne. Al tekst... 

 
Madkundskab, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Billedopskrifter: Farsskildpadder

Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

"Billedopskrifter i kæmpeformat" er en serie opskrifter til børn. Billederne kan hænges op, så mange kan se forløbet i dem samtidig. Opskrifternes opbygning er let at forstå - også for de elever, der ikke kan læse underteksterne. Al tekst... 

 
Madkundskab, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Billedopskrift: Fiskefrikadellemus

Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

"Billedopskrifter i kæmpeformat" er en serie opskrifter til børn. Billederne kan hænges op, så mange kan se forløbet i dem samtidig. Opskrifternes opbygning er let at forstå - også for de elever, der ikke kan læse underteksterne. Al tekst... 

 
Madkundskab, Madkundskab - valgfag

Breakfast Lab

Forfattere:
Elisabet Moesgaard Vallensbæk Kommune, Center for Sundhed, Kultur og Fritid, Mette Bøgebjerg Hello Kitchen - Foreningen for madglæde og fællesskaber
Beskrivelse:

Breakfast Lab er et undervisningsforløb til faget madkundskab, der sætter fokus på sund morgenmad og involverer eleverne i udvikling af sunde morgenmadsopskrifter og produktion af stop-motion film. Her finder i drejebogen for projektet og 6 dokumente... 

     
(1) | 
Biologi, Fysik/kemi, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi, Naturfag, Sundhed og sociale forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Broccoli-effekten. Antioxidanter. Resveratrol. Hormesis. Nrf2.

Forfattere:
Ole Terney
Beskrivelse:

Hvorfor er broccoli sundt? Hvad er antioxidanter og hvordan virker de i kroppen? Frugt og grønt - virkninger på kroppen. Cellens afgiftningssystemer. Rødvin-stoffet resveratrol. Virkninger på hjertesygdomme.