Alle Tiders Mad
- Serietitel:
- Nexus Learning
- Forfattere:
- Claes Benthien
- Udgiver:
- Nexus Kommunikation A/S
- Materialetype:
-
- Indhold:
- AV-materiale, e-bog, Aktiviteter - laborativt materiale
- Målgruppe:
-
- Grundskole
- Billedkunst, Dansk, Historie, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Madværksted
- Klassetrin:
- 5.-10. kl.
- Registreret af:
- Nexus Kommunikation A/S
Alle Tiders Mad er et undervisningsmateriale om madens og måltidets kulturhistorie. Onlinematerialet fortæller historien om hvad, hvordan og hvorfor der er blevet spist som der er i historiens løb. Historien bliver fortalt i et dansk perspektiv, men der tages også afstikkere til resten af verden, fordi impulser udefra har haft en afgørende betydning på den danske madkultur. Onlinematerialet er opbygget kronologisk, så eleverne har mulighed for at dykke ned i historiske epoker. De fleste afsnit bliver underbygget af filmklip, som gør historien levende. Filmene er lavet i samarbejde med en række kulturhistoriske museer i Danmark. Hvert afsnit indeholder tekst, illustrationer, videoklip og interaktive elevvopgaver. Udover film indeholder onlinematerialet en mængde historiske illustrationer i form af træsnit, kobberstik, tegninger malerier og fotos. Et omfattende tekstmateriale gør det muligt at kunne fordybe sig grundigt. Filmene fortæller om de store linier i madens og måltidets kulturhistorie fra middelalderen og frem til i dag. De fleste temaer er desuden forsynet med historiske opskrifter. Onlinematerialets kapitler: - Oldtiden - Middelalderen - Renæssancen - 1700-tallet - 1800-tallet - 1900-tallet Hvert historisk kapitel er inddelt i underkapitler som giver en introduktion til tiden, fødevareforsyningen (landbrug, fiskeri og handel), kogekunsten, køkkenteknik, bordskik og borddækning samt en henvisning til litteratur og museer. Foruden den kronologiske historie er der også kapitler om: - Egnsretter - Mad fra hele verden - Mad og religion - Det daglige brød.
- Grundskole
- Fag (Forenklede Fælles Mål)
- Billedkunst
- Dansk
- Historie
- Madkundskab
- Madkundskab - valgfag
- Madværksted
- Fag (Forenklede Fælles Mål)