Hent online materiale (0)

Kommentarer

Alle Tiders Mad  

Serietitel:
Nexus Learning
Forfattere:
Claes Benthien
Udgiver:
Nexus Kommunikation A/S
Materialetype:
   
Indhold:
AV-materiale, e-bog, Aktiviteter - laborativt materiale
Målgruppe:
Grundskole
Billedkunst, Dansk, Historie, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Madværksted
Klassetrin:
5.-10. kl.
Registreret af:
Nexus Kommunikation A/S

Alle Tiders Mad er et undervisningsmateriale om madens og måltidets kulturhistorie. Onlinematerialet fortæller historien om hvad, hvordan og hvorfor der er blevet spist som der er i historiens løb. Historien bliver fortalt i et dansk perspektiv, men der tages også afstikkere til resten af verden, fordi impulser udefra har haft en afgørende betydning på den danske madkultur. Onlinematerialet er opbygget kronologisk, så eleverne har mulighed for at dykke ned i historiske epoker. De fleste afsnit bliver underbygget af filmklip, som gør historien levende. Filmene er lavet i samarbejde med en række kulturhistoriske museer i Danmark. Hvert afsnit indeholder tekst, illustrationer, videoklip og interaktive elevvopgaver. Udover film indeholder onlinematerialet en mængde historiske illustrationer i form af træsnit, kobberstik, tegninger malerier og fotos. Et omfattende tekstmateriale gør det muligt at kunne fordybe sig grundigt. Filmene fortæller om de store linier i madens og måltidets kulturhistorie fra middelalderen og frem til i dag. De fleste temaer er desuden forsynet med historiske opskrifter. Onlinematerialets kapitler: - Oldtiden - Middelalderen - Renæssancen - 1700-tallet - 1800-tallet - 1900-tallet Hvert historisk kapitel er inddelt i underkapitler som giver en introduktion til tiden, fødevareforsyningen (landbrug, fiskeri og handel), kogekunsten, køkkenteknik, bordskik og borddækning samt en henvisning til litteratur og museer. Foruden den kronologiske historie er der også kapitler om: - Egnsretter - Mad fra hele verden - Mad og religion - Det daglige brød. 

Bogkortets ID
96221841
Dato for offentliggørelse
21. september 2016
Udgivelsesdato
1. juni 2018
Er læremidlet interaktivt?
Ja - i betydelig grad
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Det digitale læremiddel tillader anvendelsen af læse- og skriveteknologi
Nej
Indeholder det digitale læremiddel inspirationsmateriale til, hvordan det anvendes med udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål?
Ja
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: Windows, Mac
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja: iPhone, Android, iPad
Særlige krav til udstyr?
Nej
Hvilke gængse webbrowsere kan det digitale læremiddel afvikles i?
Explorer, Chrome, Safari, Firefox m.m.
Anvendes et autentifikationssystem?
Ja: Nexus Learning, abonnement
Kan det digitale læremiddel returnere et resultat eksternt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Redaktør
Ebbe Kyrø
Varighed
1 timer 30 minutter
Omfang
Ca. 90 minutters streaming video. Webstedets indhold svarer til 200 siders lærebog. Til hvert afsnit knytter sig interaktive elevopgaver.
Udgave/version
2. udgave
ISBN
87-90356-04-7
Pris (ekskl. moms) og vilkår
Materialet koster kr. 995 pr. uddannelsesinstitution for 2 skoleårs fuld adgang.
Emneord
madkultur, madhistorie, gastronomi, madlavning, hjemkundskab, historie, husgerning, bordskik, kogekunst, borddækning, egnsretter, brød
Klassetrin
5.-10. kl.
Læringsmål
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Billedkunst
      • Dansk
      • Historie
      • Madkundskab
      • Madkundskab - valgfag
      • Madværksted
Undervisningstid
20 lektioner
Kommentar til brug i undervisningen
Kan bruges til ca. 10 dobbeltlektioner i fagene madkundskab og historie. Kan desuden bruges i andre undervisningsforløb. Onlinematerialet indeholder også 100-vis af interaktive elevopgaver.