Hent online materiale (0)

Kommentarer

Min Fest  

Udgiver:
Gekko Medieproduktioner
Materialetype:
  
Indhold:
AV-materiale, Supplerende materiale
Målgruppe:
Klassetrin:
6.-7. kl.
Registreret af:
Gekko Medieproduktioner

”Min fest” er en film om Fatma, der er muslim, Miriam, der er jøde, og Anna, der er katolik. De tre piger står overfor nogle afgørende tidspunkter i deres religiøse liv: Fatma skal gennemføre fasten i Ramadanmåneden. Miriam skal have sin Bat Mitzvah, og Anna skal firmes. Filmen handler derfor om nogle grundlæggende ritualer og fester i de tre verdensreligioner: Islam, jødedom og kristendom. Til filmen er der knyttet et skriftligt undervisningsmateriale. Filmen og undervisningsmaterialet kan bruges til at arbejdet med to af kompetenceområderne i kristendomsundervisningen i 6. og 7. klasse: Livsfilosofi og etik og Ikke-kristne religioner og andre livsopfattelser. Materialet kan også bruges i tværfagligt samarbejde med dansk, samfundsfag eller historie. Det helt overordnede formål med filmen og det tilhørende undervisningsmateriale er at opnå et grundigt kendskab til Islam, jødedommen og den katolske tro. Materialet og de tilhørende arbejdsopgaver kan downloades gratis fra Gekko Medieproduktioners hjemmeside. "Min fest" er produceret med støtte af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings udlodningsmidler. 

Bogkortets ID
95087263
Dato for offentliggørelse
24. juni 2016
Udgivelsesdato
24. juni 2016
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Det digitale læremiddel tillader anvendelsen af læse- og skriveteknologi
Nej
Indeholder det digitale læremiddel inspirationsmateriale til, hvordan det anvendes med udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål?
Ja
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: Alle pcer stationære og bærbare, alle styresystemner, alle tablets
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja: alle
Særlige krav til udstyr?
Nej
Anvendes et autentifikationssystem?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Instruktører
Lisbeth Lyngse, Leda Festini Jensen
Udgave/version
1. udgave
ISBN
978-87-997879-1-3
Emneord
Religion, Islam, Katolicisme, Jødedom, Eid, Firmelse, Bat Mitzvah
Klassetrin
6.-7. kl.