RETfærdigRET  

Forfattere:
Christian Rix
Udgiver:
Copenhagen Film & Tv ApS
Materialetype:
   
Indhold:
e-bog
Målgruppe:
Grundskole
Madkundskab
Registreret af:
Copenhagen Film & Tv ApS

Undervisningsmaterialet omhandler Faitrade og er målrettet grundskolens undervisning i Madkundskab. Materialet er 100 procent netbaseret. Det består af faktuelt filmmateriale samt elevopgaver og af grydeklare lærervejledninger. RETfærdigRET er anvendelsesorienteret undervisning, der lærer eleverne, hvordan deres forbrugsvalg påvirker bæredygtigt landbrug globalt. 

Bogkortets ID
94639753
Dato for offentliggørelse
9. juni 2016
Er læremidlet interaktivt?
Ja - i betydelig grad
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Det digitale læremiddel tillader anvendelsen af læse- og skriveteknologi
Ja
Indeholder det digitale læremiddel inspirationsmateriale til, hvordan det anvendes med udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål?
Ja
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: bogen foreligger som iBook til Apple samt som pdf til PC
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja: iPhone, iPad, samt på android styresystemer som pdf
Særlige krav til udstyr?
Nej
Hvilke gængse webbrowsere kan det digitale læremiddel afvikles i?
Crome, Explorer o.a.
Anvendes et autentifikationssystem?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Redaktør
Niels-Ole Rasmussen
Fotograf
John Bomand
Sponsorer
Undervisningsministeriets udlodningsmidler, Danida
Omfang
i-bogen indeholder ca. 50 sider. I bogen er der links til ialt 5 film á 28 minutter
Emneord
Fairtrade, hjemkundskab, wordle, chokolade, te, krydderier, honning, kaffe, 3. verden, forbrug
Læringsmål
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Madkundskab
        • 4./5./6./7. klasse
          • Fødevarebevidsthed (obligatorisk ): Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed
            • Bæredygtighed og miljø (obligatorisk område)
              • Eleven har viden om fødevaregruppers bæredygtighed (vejledende mål)
              • Eleven kan analysere fødevaregruppers vej fra jord til bord og til jord igen (vejledende mål)
            • Kvalitetsforståelse og madforbrug (obligatorisk område)
              • Eleven kan vurdere madforbrug i relation til kvalitet, hverdagsliv, æstetik og markedsføring (vejledende mål)
            • Madvaredeklarationer og fødevaremærkninger (obligatorisk område)
              • Eleven kan aflæse madvaredeklarationer og fødevaremærkninger (vejledende mål)
            • Råvarekendskab (obligatorisk område)
              • Eleven har viden om råvaregruppers smag og anvendelse (vejledende mål)
              • Eleven kan redegøre for almindelige råvarers smag og anvendelse (vejledende mål)
          • Mad og sundhed (obligatorisk): Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til sundhed
            • Sundhedsbevidsthed (obligatorisk område)
              • Eleven kan vurdere egne madvalg i forhold til sundhed, trivsel og miljø (vejledende mål)