Kommentarer

GoCook 100% din fastfood  

Serietitel:
GoCook
Forfattere:
Birthe G. S. Kyhn, Bente Svane Nielsen, Malene Østergaard Loft
Udgiver:
Coop Skolekontakten
Materialetype:
  
Indhold:
Aktiviteter - laborativt materiale, Supplerende materiale, Lærervejledning
Målgruppe:
Grundskole
Madkundskab
Klassetrin:
4.-7. kl.
Registreret af:
Coop Skolekontakten

Materialet er en del af skoleaktiviteten 'GoCook Smagekassen', som løber af stablen hvert år i uge 43, 44 og 45. Formålet med materialet er, at eleverne får lyst og kompetencer til at lave mad. Gennem æstetiske, praktiske og undersøgende opgaver og teori skal eleverne tilegne sig viden og erfaringer med råvarer i sæson og deres anvendelsesmuligheder. Materialet er gratis og kan fås ved tilmelding på skolekontakten.dk 

Bogkortets ID
92601049
Dato for offentliggørelse
5. februar 2016
Udgivelsesdato
15. september 2014
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Omfang
3 hæfter, webbaserede lærer- og elevark, videoer
Opstilling
  • Folkeskolen
    • Hjemkundskab
      • Ernæringslære, levnedsmiddellære, kostlære m.m (F.34.b)
      • Kogebøger (F.34.d)
      • Øvrige emner (F.34.f)
Pris (ekskl. moms) og vilkår
Alle materialer er gratis. Du skal blot betale for porto/pakning.
Emneord
Madkundskab, GoCook, Fastfood
Klassetrin
4.-7. kl.
Læringsmål
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Madkundskab
        • 4./5./6./7. klasse
          • Fødevarebevidsthed (obligatorisk ): Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag og bæredygtighed
            • Kvalitetsforståelse og madforbrug (obligatorisk område)
            • Madvaredeklarationer og fødevaremærkninger (obligatorisk område)
              • Eleven har viden om næringsdeklarationer og tilsætningsstoffer (vejledende mål)
              • Eleven kan vurdere næringsindhold og tilsætningsstoffer, herunder med digitale værktøjer (vejledende mål)
          • Madlavning (obligatorisk): Eleven kan anvende madlavningsteknikker og omsætte idéer i madlavningen
            • Grundmetoder og madteknik (obligatorisk område)
              • Eleven har viden om grundmetoder og teknikker i madlavning (vejledende mål)
              • Eleven kan lave mad ud fra enkle grundmetoder og teknikker (vejledende mål)
            • Madlavningens mål og struktur (obligatorisk område)
            • Smag og tilsmagning (obligatorisk område)
              • Eleven har viden om grundsmage, konsistens og aroma (vejledende mål)
              • Eleven kan skelne mellem forskellige grundsmage, konsistens og aroma (vejledende mål)
          • Mad og sundhed (obligatorisk): Eleven kan træffe begrundede madvalg i forhold til sundhed
          • Måltid og madkultur (obligatorisk): Eleven kan fortolke måltider med forståelse for værdier, kultur og levevilkår
            • Måltidets komposition (obligatorisk område)
              • Eleven har viden om grundprincipper for opbygning af måltider (vejledende mål)
              • Eleven kan opbygge hverdagens måltider ud fra formål (vejledende mål)
            • Måltidskultur (obligatorisk område)
              • Eleven har viden om mad- og måltidskulturer (vejledende mål)
              • Eleven kan analysere måltider fra forskellige kulturer (vejledende mål)
Kommentar til brug i undervisningen
Der er materiale til 4-8 ugers undervisning, hvis man har en dobbeltlektion pr. uge.