Kommentarer

Alt om intet  

Forfattere:
John Rydahl, Lene Bekhøi
Udgiver:
RPF
Materialetype:
 
Indhold:
Engangsmateriale
Målgruppe:
Grundskole
Dansk, Kristendomskundskab
Klassetrin:
7.-10. kl.
Registreret af:
FONDEN EKSISTENSEN

'Intet' af Janne Teller er en af de mest læste romaner i folkeskolens ældste klasser. Med elevmaterialet 'Alt om intet' kommer eleverne i dybden med den helt afgørende udfordring, som romanen stiller sin læser: Er der overhovedet noget i livet, som har betydning? Romanen anslår desuden en lang række andre temaer: Tabu og provokation, At ofre og at ofre sig, Bibelen som inspirationskilde, Overgangen fra barn til voksen, Tiden, Kærlighed som ’svar’ på spørgsmålet om livets mening, Valg og eksistens. I 'Alt om intet' behandles hver af disse temaer for sig med oplæg til elevernes selvstændige gruppearbejde og med inddragelse af billeder, parallelle tekster, øvelser m.m. Materialet er selvinstruerende og lige til at gå til for eleverne. Følg linket og læs uddrag. 

Bogkortets ID
88690653
Dato for offentliggørelse
9. juni 2015
Udgivelsesdato
1. august 2015
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Omfang
80 s.
Udgave/version
1. udgave, 1. oplag
ISBN
978-87-7495-264-0
Pris (ekskl. moms) og vilkår
127,20 kr. (eks. moms) 96 kr. (eks. moms) per stk. ved køb af mere end ti stk. via www.eksistensen.dk
Emneord
Intet, Kærlighed, Betydning, Eksistentialisme, Nihilisme, Valg, Overgang fra barn til voksen, Janne Teller, Mening, Tabu, Offeret, Offer, Bibelen som inspiration, Livets mening, At blive voksen, Filosofi
Klassetrin
7.-10. kl.
Læringsmål
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Dansk
      • Kristendomskundskab
Kommentar til brug i undervisningen
To ud af ni kapitler er oplæg til en fælles gennemgang. De øvrige fungerer som oplæg til gruppearbejde, som eleverne kan arbejde med selvstændigt med afsluttende fremlæggelse for klassen. Tidsforbrug: 6-10 lektioner (inkl. fremlæggelser).