Hent online materiale (0)

Kommentarer

Angel - et gadebarn i Santa Clara  

Forfattere:
Freddie Kristiansen, Grete Lyngsø, Astrid Randrup
Udgiver:
International Børnesolidaritet
Materialetype:
   
Indhold:
Lærervejledning, Aktiviteter - laborativt materiale, Frilæsning
Målgruppe:
Grundskole
Billedkunst, Dansk, Historie, Natur/teknologi
Klassetrin:
2.-4. kl.
Registreret af:
INTERNATIONAL BØRNESOLIDARITET

En hjemmeside for børn, om børn i Santa Clara i Nicaragua. Jaqueline arbejder på lossepladsen. Fatima sidder i kørestol og sælger grøntsager. Angel bor på gaden. De er sammen med 4 andre børn hovedpersoner i et undervisningsforløb om børneliv i den fattige del af verden. Deres liv skildres i lyd og billeder. Det er børnene selv, der fortæller deres historie. Fælles for børnene er, at de er fattige. De har et liv med arbejde og kun lidt tid til leg. Det er heller ikke alle, der går i skole. Men de har samtidig drømme og håb. Til hver er de 7 børn er der knyttet informationer og opgaver, som både kan løses individuelt og i grupper. Arbejdet med santaclara.dk kan afsluttes med brætspillet Livsspillet. 

Bogkortets ID
71788826
Dato for offentliggørelse
1. november 2013
Er læremidlet interaktivt?
Ja
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: Windows XP, Windows 7, Mac Os X
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Nej
Særlige krav til udstyr?
Nej
Anvendes et autentifikationssystem?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Illustrator
Astrid Randrup
Emneord
ulande, 3.verden, gadebørn, børnearbejde, vold i familien, vold, børneklub, losseplads, handicap
Klassetrin
2.-4. kl.
Læringsmål
 • Grundskole
  • Fag (Forenklede Fælles Mål)
   • Billedkunst
   • Dansk
   • Historie
   • Natur/teknologi
Kommentar til brug i undervisningen
2-8 lektioner Til læreren Formålet med hjemmesiden Børneliv i Santa Clara er at give eleverne indblik i, hvordan livet er for arbejdende børn i den fattige del af verden. Forløbet er opdelt i 3 faser: 1. De arbejdende børns egne fortællinger i tekst, lyd og billeder suppleret med en kortfattet information om temaer, der berører hvert enkelt barn på hjemmesiden. 2. Opgaver relateret til fortællingerne. 3. ”Livsspillet”, der giver mulighed for at udvikle relationerne mellem de arbejdende børn. Opgaverne er henvendt til 3. klasse efter jul, samt 4. klasse. Der kan evt. arbejdes på tværs af de to klassetrin. Eleverne kan også arbejde individuelt med en del af opgaverne. Der er udarbejdet en version formuleret til børn. Den lægger op til skriftlige besvarelser og efterfølgende diskussion. Se under download.