Broccoli-effekten. Antioxidanter. Resveratrol. Hormesis. Nrf2.  

Serietitel:
BioNyt Videnskabens Verden 153
Forfattere:
Ole Terney
Materialetype:
  
Indhold:
e-bog, Engangsmateriale, Grundbøger og systemer, Lærervejledning, Opslagsværk og samlinger, Supplerende materiale
Målgruppe:
Grundskole
Biologi, Fysik/kemi, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi, Naturfag, Sundhed og sociale forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Htx
Biologi, Kemi
Stx
Biologi
Hf
Biologi
Erhvervsuddannelser
Biologi, Fastholdelse/øget gennemførelse, Fødevarer, jordbrug og oplevelser, Kemi, Kompetenceudvikling af medarbejdere, Kvalitetsarbejde, Naturfag, Omsorg, sundhed og pædagogik, Sundhed
Voksenuddannelser
AVU, Naturfag
AMU
Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
Mellemlange videregående uddannelser
Social- og Sundhedsuddannelser
Korte videregående uddannelser
Sundhedsuddannelser
Klassetrin:
9.-10. kl.
Registreret af:
FORENINGEN AF YNGRE BIOLOGER

Hvorfor er broccoli sundt? Hvad er antioxidanter og hvordan virker de i kroppen? Frugt og grønt - virkninger på kroppen. Cellens afgiftningssystemer. Rødvin-stoffet resveratrol. Virkninger på hjertesygdomme. 

Bogkortets ID
67060048
Dato for offentliggørelse
10. august 2013
Udgivelsesdato
15. november 2011
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: Internettet
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja: Internettet
Særlige krav til udstyr?
Nej
Anvendes et autentifikationssystem?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Omfang
32 siders trykt tekst plus webside med 33.000 ord (231.000 tegn incl. mellemrum)
Udgave/version
1
Pris (ekskl. moms) og vilkår
Indgår i abonnement på BioNyt Videnskabens verden. (Pris separat for nr.153 + websiden: 195 kr + forsendelse 35 kr).
Emneord
Kost. Ernæring. Antioxidanter. Broccoli. Resveratrol. D-vitamin. Hormesis. Nrf2. Kroppens afgiftningssystemer. Hjertet. Apoptose. Autofagi. Frie radikaler. Antioxidation.
Klassetrin
9.-10. kl.
Læringsmål
  • AMU
    • Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
  • Voksenuddannelser
    • AVU
      • Naturvidenskab
    • Naturfag
  • Erhvervsuddannelser
    • Grundfag
      • Biologi
      • Kemi
      • Naturfag
      • Sundhed
    • Indgange
      • Fødevarer, jordbrug og oplevelser
      • Omsorg, sundhed og pædagogik
    • På tværs
      • Fastholdelse/øget gennemførelse
      • Kompetenceudvikling af medarbejdere
      • Kvalitetsarbejde
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Biologi
      • Fysik/kemi
      • Madkundskab
      • Madkundskab - valgfag
      • Natur/teknologi
      • Naturfag
      • Sundhed og sociale forhold
      • Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
  • Hf
    • Biologi
  • Htx
    • Biologi
    • Kemi
  • Korte videregående uddannelser
    • Sundhedsuddannelser
  • Mellemlange videregående uddannelser
    • Social- og Sundhedsuddannelser
  • Stx
    • Biologi
Kommentar til brug i undervisningen
1-3 dag