Vild med kylling, hæfte  

Serietitel:
Vild med kylling
Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Materialetype:
   
Indhold:
Grundbøger og systemer
Målgruppe:
Grundskole
Madkundskab, Madkundskab - valgfag
Klassetrin:
5.-8. kl.
Registreret af:
Landbrug & Fødevarer

Hvad skal man vide, når man køber kylling, og hvordan skal den behandles i køkkenet? De spørgsmål får eleverne svar på, men også spørgsmål om hygiejne, produktionsmetoder, varedeklarationer, mærkning og ernæring bliver berørt.Kylling spises overalt, men hvilken madkultur afspejler tilberedningen og måden den serveres på? Eleverne tages på en gastronomisk rejse fra Danmark til USA, Tyrkiet og Thailand. Med opskrifter og opgaver, får eleverne afprøvet deres sanseapparat. 

Bogkortets ID
40453671
Dato for offentliggørelse
1. maj 2012
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Samarbejdspartner
Hanne Birkum Petersen
Omfang
32 s.
Emneord
Kylling, madkultur, Opskrift, hygiejne, partering, fødevarekendskab, mærkningsordning, dyrevelfærd, Sundhed, Forbruger, tilberedning
Klassetrin
5.-8. kl.
Læringsmål
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Madkundskab
      • Madkundskab - valgfag
Kommentar til brug i undervisningen
Man kan arbejde med dde enkelte afsnit i undervisningshæftet et af gangen, eller man kan udvælge enkelte afsnit og fokusere på disse. Alle elever kan arbejde med samme afsnit, eller man kan arbejde med kylling som overordnet tema, og vælge at fordel afsnittede mellem grupper. Brugen af undervisningstid er derfor variabel, det foreslåes at det anvendes i et undervisningsforløb i et omfang fra 1 - 3 undervisningsgange i faget hjemkundskab.