Bakterier i din hverdag, hæfte  

Serietitel:
Bakterier i din hverdag
Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Materialetype:
   
Indhold:
Grundbøger og systemer
Målgruppe:
Grundskole
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi
Klassetrin:
5.-7. kl.
Registreret af:
Landbrug & Fødevarer

Materialet ser på de forskellige bakterier, der omgiver os i vores hverdag, og hvordan vi skal forholde os til dem. Gennem opgaver og diskussioner skal eleverne forholde sig til, at bakterier kan være både gavnlige og skadelige for mennesker. Man ser også på hvad man kan gøre for at begrænse dem - både i produktionen og hos den enkelte. Eleverne skal løse opgaver, der gør dem i stand til at skelne mellem forskellige former for bakterier samt bl.a. gennemføre en "smiley"-undersøgelse af deres eget køkken. Der er desuden tilknyttet et oplevelsespræget univers på www.kyllingeskolen.dk. 

Bogkortets ID
40451677
Dato for offentliggørelse
1. maj 2012
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Anden bidragyder
Fødevarestyrelsen
Omfang
24
Emneord
Bakterier, Kylling, Salmonella, Campylobacter, Madkundskab, Natur/teknologi
Klassetrin
5.-7. kl.
Læringsmål
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Madkundskab
      • Madkundskab - valgfag
      • Natur/teknologi
Kommentar til brug i undervisningen
Materialet kan anvendes delvist eller sammenhængenen. Det samlede materiale egner sig til et på forløb på 2 - 3 dobbeltlektioner. Velegnet til tværfagligt samarbejde mellem madkundskab og natur/teknologi.