Kommentarer

Beatpoesien møder rappen  

Udgiver:
dk4 Nye medier
Materialetype:
  
Indhold:
AV-materiale
Målgruppe:
Grundskole
Dansk
Registreret af:
DK4 NYE MEDIER ApS

”Beatpoesien møder rappen” er et undervisningstilbud og -materiale om moderne dansk lyrik, der primært henvender sig til folkeskolens ældste klasser og de gymnasiale uddannelser. 

Undervisningstilbuddet består af et lyrikshow med rap, beatpoesi og musik og en workshop, hvor eleverne gennemgår skriveøvelser og fremfører deres tekster. 
I tillæg til lyrikshowet er der udviklet et undervisningsforløb med skriveøvelser og en lærervejledning. Materialet er venligst stillet til rådighed af Dansklærerforeningens forlag og Claus Høxbroe og Jakob Haahr-Pedersen. Undervisningsforløbet kan bruges både før og efter lyrikshowet. 

I lyrikshowet fremfører digteren Claus Høxbroe og rapperen Stik Op Jakob (Jakob Haahr-Pedersen) på skift egne tekster om en række fælles temaer. På den måde viser de, hvad beatpoesi og rap har til fælles, og hvordan de to moderne lyrikgenrer adskiller sig.

 Rappen og digtoplæsningen bliver undervejs krydret med skæve kommentarer og levende anekdoter om bl.a. inspirationskilder og skriveteknikker. Materialet indeholder også en filmet version af optræden, workshop og elevfremlæggelse, der kan ses som net-tv via Mediaplayer. 

Bogkortets ID
27036560
Dato for offentliggørelse
22. februar 2011
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Opstilling
 • Folkeskolen
  • Dansk
   • Temaer og genrer (F.08.d)
Emneord
Beatpoesi og rap, Danskundervisning, mundtlige sprogfærdigheder
Læringsmål
 • Grundskole
  • Fag (Forenklede Fælles Mål)
   • Dansk