Hent online materiale (0)

Kommentarer

Astronomi  

Forfattere:
Steno Museet
Materialetype:
 
Indhold:
Aktiviteter - laborativt materiale
Målgruppe:
Grundskole
Billedkunst, Dansk, Fysik/kemi, Historie
Klassetrin:
7.-10. kl.
Registreret af:
Aarhus Universitet, Bygning 1100-1102

SUPERSTJERNER OG HULLER I UNIVERSET Steno Museets temaforløb om astronomi introducerer eleverne for en række emner inden for astronomien, eksempelvis stjernernes farver og meteoritter. RUNDVISNING: I rundvisningen om astronomi kan eleverne vælge genstande fra vores ”RekvisitRaket” og høre om mange forskellige tematikker inden for astronomien, herunder om planeterne samt stjernebilledernes historie. PLANETARIEFORESTILLING: "Stjerneliv og himmelmyter" Vi følger en stjerne – som Solen – fra dens dannelse ud af gastågerne i rummet, indtil den går til grunde milliarder af år senere. Undervejs fortæller vi om andre stjernetyper og udpeger nogle af de nævnte stjernetyper på planetariets kuppel. Desuden får eleverne fortalt nogle af de gamle myter, som knytter sig til de klassiske stjernebilleder. 

Bogkortets ID
27010420
Dato for offentliggørelse
22. februar 2011
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Pris (ekskl. moms) og vilkår
Samlet pris for rundvisning og planetarieforestilling 675 kr. Rundvisning alene 475 kr. Planetarieforestilling alene 30 kr. pr. person, dog max 475 kr. pr. klasse. Opgaveark og adgang for en klasse på museet er gratis.
Emneord
Rummet, Kultur og læring
Klassetrin
7.-10. kl.
Læringsmål
 • Grundskole
  • Fag (Forenklede Fælles Mål)
   • Billedkunst
   • Dansk
   • Fysik/kemi
   • Historie
Kommentar til brug i undervisningen
Temaforløbet består efter eget valg af en rundvisning (ca. 60 min.)og/eller en planetarieforestilling (45 min). Herudover kan der løses opgaveark i udstillingerne.