Hent online materiale (0)

Kommentarer

Astronomi  

Forfattere:
Steno Museet
Materialetype:
  
Indhold:
Aktiviteter - laborativt materiale
Målgruppe:
Grundskole
Billedkunst, Dansk, Natur/teknologi
Klassetrin:
4.-6. kl.
Registreret af:
Aarhus Universitet, Bygning 1100-1102

SUPERSTJERNER OG ASTRONØRDER: Med Steno Museets temaforløb om astronomi kan eleverne arbejde med emnet og bl.a. blive ”Astronørd” sammen med deres kammerater. RUNDVISNING: I rundvisningen om astronomi kan eleverne vælge genstande fra vores ”RekvisitRaket” og høre om mange forskellige tematikker inden for astronomien, herunder om planeterne samt stjernebilledernes historie. PLANETARIEFORESTILLING: "Stjerneliv og himmelmyte" Vi følger en stjerne – som Solen – fra dens dannelse ud af gastågerne i rummet, indtil den går til grunde milliarder af år senere. Undervejs fortæller vi om andre stjernetyper og udpeger nogle af de nævnte stjernetyper på planetariets kuppel. Desuden får eleverne fortalt nogle af de gamle myter, som knytter sig til de klassiske stjernebilleder. (45 min.) OPGAVER: Eleverne kan få mulighed for at blive Astronørd. I aktivitetshæftet Astronørd møder eleverne Luna og Storm, som guider dem rundt på Steno Museet, hvor de kan løse en række opgaver. Vær opmærksom på, at der måske skal lærerassistance til at læse teksten i hæftet. Astronørdhæftet har aktiviteter, som både skal laves på museet og hjemme på skolen. Hæftet og medfølgende aktivitetspose koster 5,- kroner. Før & efter besøget Med Steno Museets stjernebilledark kan eleverne tegne deres helt eget stjernebillede og skrive en lille historie til. Før og efter besøget på Steno Museet kan du hente inspiration i lærervejledningen til stjernebilledearket. 

Bogkortets ID
27010251
Dato for offentliggørelse
22. februar 2011
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Pris (ekskl. moms) og vilkår
Samlet pris for rundvisning og planetarieforestilling 675 kr. Rundvisning alene 475 kr. Planetarieforestilling alene 30 kr. pr. person, dog max 475 kr. pr. klasse.
Emneord
Natur og teknik, Rummet, Kultur og læring
Klassetrin
4.-6. kl.
Læringsmål
 • Grundskole
  • Fag (Forenklede Fælles Mål)
   • Billedkunst
   • Dansk
   • Natur/teknologi
Kommentar til brug i undervisningen
Temaforløbet består efter eget valg af en rundvisning (ca. 60 min.), en planetarieforestilling (40 min) og/eller opgaver der kan løses på museet og på skolen. Entre til museet er gratis.