Kommentarer

Affald overalt - blandt rige og fattige  

Forfattere:
NOAH-Bæredygtighed
Udgiver:
NOAH's Forlag
Materialetype:
 
Indhold:
Materialekasse
Målgruppe:
Grundskole
Billedkunst, Dansk, Matematik, Natur/teknologi
Klassetrin:
3.-6. kl.
Registreret af:
NOAH

"Affald overalt – blandt rige og fattige" er et undervisningsforløb for folkeskolens 3. til 6. klasse om affald i Danmark, Brasilien og Mozambique. Affald er ikke bare affald. Først bliver råstofferne udvundet. De bliver forarbejdet til en vare. Varen bliver solgt i en forretning. Den bruges. Den bliver smidt i skraldespanden, og den bliver til affald. Varens livscyklus kan ændres, og selv små elever kan gøre en indsats derhjemme og på skolen. Hvis flere sodavandsdåser bliver genbrugt, er der ikke brug for så meget nyt aluminium, og der bliver produceret mindre affald. Det samme gælder, hvis mobiltelefonen får lov at leve lidt længere, før den bliver smidt ud. Eller hvis den bliver genbrugt. Samspillet mellem kritisk tilgang, kommunikation, kreativ tænkning og samarbejde er i fokus. Det sker gennem tekster med baggrundsviden til læreren og eleverne, 32 illustrative billedkort og tre videosekvenser samt mere end 40 forslag til øvelser og aktiviteter. 

Bogkortets ID
1664620
Dato for offentliggørelse
24. september 2008
Udgivelsesdato
29. september 2008
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Designer
Jørgen Rasmussen
Omfang
68
Udgave/version
1
ISBN
978-87-91237-25-6
Sprog
Dansk
Pris (ekskl. moms) og vilkår
240,00 for klassesæt (kortpakke med cd + hæfte)
Emneord
Affald, Livscyklus, Genbrug, Forbrug, Frivilligt arbejde, Råstoffer, Piktogrammer, Emballage, Genbrugsstation, Affaldsbehandling
Klassetrin
3.-6. kl.
Læringsmål
 • Grundskole
  • Fag (Forenklede Fælles Mål)
   • Billedkunst
   • Dansk
   • Matematik
   • Natur/teknologi
Kommentar til brug i undervisningen
Materialet er omfattende og indeholder adskillige aktivitetsforslag. Det er nemt at danne sig et overblik over indholdet og derefter vælge aktiviteter ud fra målgruppens undervisnings- og læringssituation.