Kommentarer

Smag for etik. På sporet efter fødevareetikken  

Forfattere:
Christian Coff
Udgiver:
Museum Tusculanums Forlag
Materialetype:
 
Indhold:
Supplerende materiale
Målgruppe:
Erhvervsuddannelser
Fødevarer, jordbrug og oplevelser
Voksenuddannelser
Filosofi
AMU
Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU), Mejeri- og jordbrug (MJE)
Mellemlange videregående uddannelser
Social- og Sundhedsuddannelser
Korte videregående uddannelser
Academy Profession Programme
Registreret af:
MUSEUM TUSCULANUMS FORLAG

I denne bog gøres fødevarerne til omdrejningspunktet for en refleksion over det gode liv. Forfatteren anvender filosofi og etik til at udvikle en forståelse af, hvordan man kan forholde sig etisk til fødevarerne. Produktionshistorie og sporbarhed er nøglebegreber, da det er i fødevarernes tilblivelse, at etikken skal findes. Bogen giver et bud på, hvad der skal til for at man som borger, forbruger, kok eller køkkenleder kan forholde sig etisk til fødevarer. 

Bogkortets ID
129058
Dato for offentliggørelse
19. december 2005
Udgivelsesdato
1. januar 2005
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Omfang
119 s
ISBN
978-87-635-0205-4
DK5
63.014
FAUST
25765133
Opstilling
  • Erhvervsuddannelser
    • Jord til bord
      • Generelt (E.31.a)
      • Jordbrug (E.31.b)
      • Jord til bord - øvrige områder (E.31.d)
      • Køkken, hotel og levnedsmiddel (E.31.c)
Sprog
Dansk
Pris (ekskl. moms) og vilkår
93,75 kr.
Emneord
fødevareetikken , etik, fødevareproduktion, historie, den politiske forbruger
Læringsmål
  • AMU
    • Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
      • Madfremstilling - restaurant, kantine og catering
      • Slagtning, forædling og salg af kød og convenience
    • Mejeri- og jordbrug (MJE)
      • Produktion og pakning af mejeriprodukter
  • Erhvervsuddannelser
    • Indgange
      • Fødevarer, jordbrug og oplevelser
        • Bager og konditor
          • Bager
        • Detailslagter
          • Butik
          • Delikatesse
          • Detailslagteraspirant
          • Fisk og vildt
          • Slagtning
        • Ernæringsassistent
          • Ernæringsassistent
          • Ernæringshjælper
        • Gastronom
          • Gastronomassistent
          • Kok
          • Smørrebrødsjomfru
        • Hotel- og fritidsassistent
          • Hotel- og fritidsassistent
        • Mejerist
          • Mejerioperatør
          • Mejerist
        • Tjener
          • Tjener
  • Korte videregående uddannelser
    • Academy Profession Programme
      • Agricultural Science
  • Mellemlange videregående uddannelser
    • Social- og Sundhedsuddannelser
      • Ernæring og sundhed
  • Voksenuddannelser
    • Filosofi