Hent online materiale (0)

Kommentarer

LæseRaketten flyver til Uganda  

Serietitel:
LæseRaketten
Udgiver:
Red Barnet og Oxfam IBIS
Materialetype:
    
Indhold:
Frilæsning, Lærervejledning, Opslagsværk og samlinger, Supplerende materiale
Målgruppe:
Klassetrin:
1.-8. kl.
Registreret af:
Red Barnet

LæseRaketten er en gratis trininddelt bog, som henvender sig til 1.-8. klasses grundskoleelever. I bogen møder du syv forskellige børn fra Uganda. Børnene har en hverdag, der er anderledes end danske børn. Du møder blandt andre Businge og Prellah, der bor i det vestlige Uganda. Skolen giver dem troen på, at de kan skabe en fremtid for sig selv og deres familier. I det nordlige Uganda møder du Esther og Innocent. De er flygtet fra nabolandet Sydsudan. Begge forsøger de at skabe et nyt liv i Uganda. Du møder også Trevor, der bor i en forstad til hovedstaden, Kampala. Trevor går i privatskole og elsker at cykle og dyrke sport i sin fritid. Med verdensmålene som ramme sætter bogen fokus på nogle af de største udfordringer i verden. Det er vores mål, at portrætterne i bogen giver indblik i børneliv andre steder i verden. Vi ønsker at sætte fokus på nogle af de største globale udfordringer. Som noget nyt har vi i år givet plads til danske børns stemmer. Fire grupper elever reflekterer over verdensmålene og deres betydning. Endelig har tre forfattere fra Alinea bidraget med spændende noveller, som er ledsaget af flotte illustrationer. 

Bogkortets ID
124962982
Dato for offentliggørelse
25. september 2019
Er læremidlet interaktivt?
Ja
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Ja
Det digitale læremiddel tillader anvendelsen af læse- og skriveteknologi
Ja
Indeholder det digitale læremiddel inspirationsmateriale til, hvordan det anvendes med udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål?
Ja
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: Windows og Mac
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja: Android og iOS
Særlige krav til udstyr?
Nej
Anvendes et autentifikationssystem?
Nej
Kan det digitale læremiddel eksportere læringsindhold?
Ja
Kan det digitale læremiddel returnere et resultat eksternt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende
Emneord
FN's 17 verdensmål, verdensmål, Hele verden i skole, børnerettigheder, grundskolen, vores mål, vores fremtid, udviklingsbistand, fattigdom, ulighed, uddannelse, bæredygtig udvikling, red barnet, Oxfam IBIS, læsefærdighed
Klassetrin
1.-8. kl.