Alle børn med i idrætsfaget  

Serietitel:
Understøtter deltagelse og trivsel for alle børn - også de med særlige behov
Udgiver:
Dansk Skoleidraet
Materialetype:
   
Indhold:
Lærervejledning, Supplerende materiale, Aktiviteter - laborativt materiale, AV-materiale
Målgruppe:
Grundskole
Idræt
Klassetrin:
0.-9. kl., Specialundervisning
Registreret af:
DANSK SKOLEIDRÆT

"Alle børn med i idrætsfaget" er en hjælpende hånd til idrætslærere i den almene folkeskole, der kæmper med at få inkluderet børn med fysiske eller kognitive funktionsnedsættelser i idrætstimerne. Lærerne kan gennem en række materialer og værktøjer, der er udviklet med afsæt i lærernes virkelighed og praktiske udfordringer, blive klogere på vilkår, rettigheder og lovkrav på området og få øvelser, råd og vejledning til deres arbejde med at få alle børn med i idræt. Materialerne kan anvendes af idrætslærerne i deres samarbejde med kollegaer, forældre og leder samt i deres forberedelse og undervisning. Projektet er støttet af Undervisningsministeriets pulje til undervisning i idræt og bevægelse for børn og unge med handicap i grundskolen. Partnere i projektet er Dansk Skoleidræt, Parasport Danmark, Videnscenter om Handicap, Rævebakkeskolen og Byskovskolen. Derudover er materialet testet af lærere fra fire danske folkeskoler. 

Bogkortets ID
124855026
Dato for offentliggørelse
20. september 2019
Udgivelsesdato
31. juli 2019
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Det digitale læremiddel tillader anvendelsen af læse- og skriveteknologi
Nej
Indeholder det digitale læremiddel inspirationsmateriale til, hvordan det anvendes med udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål?
Ja
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja
Brugsrettigheder
Dansk ophavsret - ingen Creative Commons-licenser angivet.
Slutbrugere
Underviser
Samarbejdspartnere
Vindenscenter om Handicap, Parasport Danmark
Andre bidragydere
Byskovskolen, Ringsted, Rævebakkeskolen, Nyborg
Omfang
Materialet, som ligger online består af en lang række hands-on materialer, bl.a. To forskellige film af hhv. 2:40 og 3:50, tre forskellige plakater (bestille gratis i webshop) eller kan downloades, powrpoint præsentation mv.
Pris (ekskl. moms) og vilkår
Du kan bestille de tre gratis plakater fra projektet (du betaler kun fragt og ekspeditionsgebyr), som hjælper dig og dit team med at sætte fokus på inklusion i idrætsundervisningen. Plakaterne består af: Tjeklisten: kom godt i gang, som giver dig et overblik over dine muligheder og guider dig igennem hele processen og alle projektets materialer og værktøjer. Teamrefleksion, som hjælper dig og dit team i dialogen om at skabe en fælles retning og opnå et fælles sprog. Tilrettelæggelse, tilpasning og tilbagemelding, som giver dig og dit team værktøjer og konkrete fif til planlægning og tilpasning af jeres idrætsundervisning. Plakaterne bestilles som samlet pakke.
Emneord
Børn med handicap, Bevægelseshandicap, Synshandicap, Kognitivt handicap, Diagnosebørn, Inklusion, Idræt, Idrætsfaget, Børn med særlige behov, Psykisk handicap, Fysisk handicap, Specialskole, Handicapidræt
Klassetrin
0.-9. kl., Specialundervisning
Læringsmål
 • Grundskole
  • Fag (Forenklede Fælles Mål)
   • Idræt
    • 1. - 2. klasse
    • 3. - 5. klasse
    • 6. - 7. klasse
    • 8. - 9. klasse
Kommentar til brug i undervisningen
I projekt ”Alle børn med i idrætsfaget” findes en række værktøjer, du som lærer kan anvende, når du har en elev med fysiske og/eller kognitive funktionsnedsættelser i din klasse. Værktøjerne hjælper dig hele vejen - fra du finder ud af, at du skal have et barn med funktionsnedsættelse til idræt, til du står i hallen og skal lave aktiviteter. Materialerne består af følgende: Tjeklisten: kom godt i gang - giver dig et overblik over dine muligheder og guider dig igennem hele processen Vejledning og bekendtgørelse - præsenterer de væsentligste formali til idrætsfaget og prøven i idræt Plakaten Teamrefleksion - hjælper dig og dit team i dialogen om at skabe en fælles retning og opnå et fælles sprog Plakaten Tilrettelæggelse, tilpasning og tilbagemelding - giver dig og dit team værktøjer og konkrete fif til planlægning og tilpasning af jeres idrætsundervisning Aktivitetsforslag – her finder du en række aktivitetsforslag inden for hvert indholdsområde og til forskellige klassetrin med tilpasninger til forskellige typer funktionsnedsættelser Forældresamarbejde - her findes både værktøjer til hele klassens forældre samt til forældrene til barnet med funktionsnedsættelse Viden om idræt og inklusion - faktaark om idræt for børn med særlige behov. Der er ligeledes lavet to film til materialet, som findes her: https://youtu.be/gcvaMjxIXCk https://youtu.be/r1S-VGK05Ok