Kommentarer

Fodboldbogen - spillet i historien  

Forfattere:
Jakob Fihl-Jensen
Udgiver:
Alt i Ord
Materialetype:
 
Indhold:
Grundbøger og systemer, Frilæsning
Målgruppe:
Stx
Historie
Hf
Historie, Kultur- og samfundsgruppe
Voksenuddannelser
Historie
Registreret af:
Alt i Ord

Kan fodbold være med til at skabe og styrke en national identitet? Hvordan er fodbold blevet brugt til politiske formål gennem nationers historie? Hvilken rolle har fodbold haft i ligestillingens historie? Og hvad har dansk foreningsliv, globalisering, en fattig dreng i Argentina og borgerkrigen i Jugoslavien at gøre med fodbold? Det er nogle af de spørgsmål, Fodboldbogen behandler, og gennem dem dækkes en stor del af kernestoffet i historiefaget. Bogen er rettet mod historieundervisningen i stx, hhx og hf, og den er oplagt til flerfagligt arbejde i både klasselokalet samt på studieture. Kapitlerne gennemgår en række sociale, økonomiske, kulturelle og politiske forhold, der har påvirket fodbolden, og som fodbolden har påvirket igennem det 19., 20. og 21. århundrede. Hvert kapitel har: eksempler på problemstillinger, som man kan arbejde videre med kapitelresumé og oversigt over de centrale pointer førlæsningsøvelse med nøgleord arbejdsspørgsmål samt perspektiverende opgaver tre-fire kildetekster På fodboldbogen.org ligger der desuden supplerende kilder, links, forløbsplaner m.v. Fodboldbogen er skrevet af Jakob Fihl-Jensen, der underviser i historie og dansk på Køge Gymnasium. 

Bogkortets ID
122736188
Dato for offentliggørelse
23. juni 2019
Udgivelsesdato
1. juli 2019
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Brugsrettigheder
Dansk ophavsret - ingen Creative Commons-licenser angivet.
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Redaktør
Mathias Larsen
Designer
Rasmus Brøndsted
Sidetal
214 sider
Udgave/version
1. udgave, 1. oplag
ISBN
9788799938147
Pris (ekskl. moms) og vilkår
Vejledende pris 289 DKK (inklusive moms). Mulighed for rabatter ved køb af klassesæt ved køb direkte hos forlag. Kan selvfølgelig også bestilles hos boghandlere.
Emneord
Fodbold, historie, globalisering, ligestilling, industriel revolution, klassesamfund, Argentina, Spanien, Catalonien, Danmarkshistorie, Danmark, arbejderklasse, overklasse, borgerkrig, Serbien, Kroatien, trafficking, Storbritannien, klassesamfund, løsrivelse, feminisme, nationalisme, identitet
Læringsmål
 • Hf
  • Historie
   • B niveau
  • Kultur- og samfundsgruppe
 • Stx
  • Historie
   • A niveau
 • Voksenuddannelser
  • Historie
Kommentar til brug i undervisningen
Supplerende materiale er at finde på fodboldbogen.org Ingen log-in eller andet pjat nødvendigt.