BAG SMILET (3) – SEKSUEL ORIENTERING OG HADFORBRYDELSE  

Serietitel:
Bag Smilet
Udgiver:
Mediehuset København
Materialetype:
  
Indhold:
AV-materiale, Lærervejledning, Prøver, opgaver og test
Målgruppe:
Stx
Samfundsfag
Registreret af:
MEDIEHUSET KØBENHAVN ApS

Dette er 3. film af 3 i serien "Bag Smilet". Den seksuelle orientering kan gå i mange retninger, men med mindre der er forståelse og accept af det enkle individ, kan misinformation og diskrimination føre til vold, både fysisk og verbalt. Mød Frederik Julius Dahler der er homoseksuel og har været udsat for en hadforbrydelse. Hvor går grænsen for, hvornår der er tale om en overtrædelse, både lovmæssigt og moralsk? Medvirkende: Frederik Julius Dahler Bjarke Oxlund Institut for Menneskerettigheder,teamleder, køn, ligebehandling. Lars Henriksen, forperson, Copenhagen Pride. Peder Holk Svendsen, fhv. forperson, LGBT Danmark. Karina Kehlet Lins, Psykolog. 

Bogkortets ID
121976997
Dato for offentliggørelse
22. maj 2019
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Det digitale læremiddel tillader anvendelsen af læse- og skriveteknologi
Nej
Indeholder det digitale læremiddel inspirationsmateriale til, hvordan det anvendes med udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål?
Nej
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: Laptops, tv, PC, Mac med Windows, IOS eller Android
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja: iPhone, iPad med iOS og Android-enheder
Særlige krav til udstyr?
Nej
Anvendes et autentifikationssystem?
Nej
Kan det digitale læremiddel eksportere læringsindhold?
Nej
Kan det digitale læremiddel returnere et resultat eksternt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Redaktører
Claus Sørensen, Allan Føns
Serieredaktør
Jimmy Rehak
Samarbejdspartner
Jørgen Lassen
Varighed
24 timer 49 minutter
Emneord
LGBT, LGBTQ, LGBT+, Diskrimination, transseksuel, LGBTQUIA, lesbisk, bøsse, homoseksualitet, menneskerettigheder, hate crime, kønsidentitet, transseksualitet, mobning, kønsdiskriminering, homofobi, pride, copenhagen pride, seksuel orientering, videoproduktion, Mediehuset København
Læringsmål
  • Stx
    • Samfundsfag
      • C niveau
Kommentar til brug i undervisningen
1-2 timer, filmvisning + drøftelse. 3-4 timer (pr. film), hvis der suppleres med opgavemulighederne som anvist i vejledningen. OM BRUG AF MATERIALET: Projektet er udarbejdet med særligt henblik på, at kunne passe ind i forhold til bekendtgørelsen for samfundsfag c-niveau på ungdomsuddannelserne. Materialet består af 3 film: Bag smilet 1 - om krop og diskrimination. Bag smilet 2 - om Kønsidentitet og mobning. Bag smilet 3 - om seksuel orientering og hadforbrydelser. Til hver af filmene er der udarbejdet forslag til arbejds- og undersøgelsesopgaver samt forslag til et dilemmaspil. Der er endvidere links til supplerende materiale. Materialet kan bruges i flere sammenhænge. • Det kan indgå i undervisningen i samfundsfag på alle ungdomsuddannelser typisk i sammenhæng med et sociologi eller politikforløb. • Det kan bruges i forbindelse med opbygning af en god klasserumskultur og som en udmøntning af de gældende regler om skolernes anti-mobbe strategi. • Det kan også inddrages i psykologiundervisningen.