Fit in? - Et undervisningsforløb om kropsidealer og fitness  

Udgiver:
Dansk Fitness & Helse Organisation
Materialetype:
   
Indhold:
Kopimateriale
Målgruppe:
Grundskole
Idræt
Klassetrin:
7.-10. kl.
Registreret af:
Operate A/S

Fitnessbølgen har ramt danskerne. Både ældre, forældre, unge og teenagere har fundet vej til træningscentret. Nogle løfter vægte. Andre får pulsen op. Nogle danser på hold. Og andre bokser løs. Selv fra sofaen dyrker vi fitnessinteressen, når vi følger fitnessguruer eller #fitnessmotivation på Instagram. Men med bølgen følger også forventninger til ”den perfekte krop”. Fitness bliver som sportsgren ofte forbundet med bestemte kropsidealer, som ingen af os kan leve op til. Kropsidealer, der skaber et pres om at opnå en bestemt krop, der ser ud på én bestemt måde. Det vil vi gerne gøre op med! Fit in? er et undervisningsforløb, der skaber et rum til at diskutere kropsidealer og det pres, mange af os oplever, for at leve op til dem og passe ind. Ligesom undervisningsforløbet stiller konkrete redskaber og øvelser til rådighed, så vi lærer, hvordan vi træner for at få en sund krop. Målet med Fit in? er, at vi alle opnår viden, redskaber og erfaringer til at passe på vores krop både fysisk og psykisk. Gennem fitnessøvelser og diskussionsopgaver skal vi arbejde os hen imod et sundere forhold til kroppen og den træning, som netop vores krop har behov for. Ingen kroppe er ens, så måske handler det ikke om at passe ind? Med Fit in? håber vi, at vi sammen kan skabe plads til alle kroppe. 

Bogkortets ID
119368753
Dato for offentliggørelse
11. februar 2019
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Det digitale læremiddel tillader anvendelsen af læse- og skriveteknologi
Ja
Indeholder det digitale læremiddel inspirationsmateriale til, hvordan det anvendes med udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål?
Ja
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: Alle
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja: Alle
Særlige krav til udstyr?
Nej
Hvilke gængse webbrowsere kan det digitale læremiddel afvikles i?
Alle
Anvendes et autentifikationssystem?
Nej
Kan det digitale læremiddel eksportere læringsindhold?
Nej
Kan det digitale læremiddel returnere et resultat eksternt?
Nej
Brugsrettigheder
Dansk ophavsret - ingen Creative Commons-licenser angivet.
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Sidetal
64 sider
Omfang
Et undervisningsforløb på ca. 6 uger
Emneord
Fitness, Krop, Idealer, Kropsidealer, Idræt, Inspiration, Kropspositiv, Krop, træning og trivsel, Fysisk træning, Udskoling
Klassetrin
7.-10. kl.
Læringsmål
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Idræt
        • 8. - 9. klasse
Undervisningstid
6 lektioner
Kommentar til brug i undervisningen
Undervisningsforløbet er inddelt over seks temaer, som kan rummes inden for seks idrætsmoduler. Som lærer kan du dog vælge at ”plukke” i materialet og sammensætte det forløb, der passer til netop din klasse. Du kan selv skrue op og ned for varigheden af de enkelte moduler. Ligesom du kan opstille andre læringsmål sammen med eleverne, for at tilpasse dig elevforudsætninger og rammebetingelser for undervisningen. De seks temaer er: Tema 1: Kredser dine tanker om krop? Tema 2: Er du stærk? Tema 3: Hvad er din kropsholdning? Tema 4: Hvordan er dine mavefornemmelser? Tema 5: Er du kropspositiv? Tema 6: Hvad er fit for dig?