Insekter i maden  

Udgiver:
Danish Documentary Production
Materialetype:
  
Indhold:
Lærervejledning, AV-materiale
Målgruppe:
Grundskole
Madkundskab
Klassetrin:
6.-7. kl.
Registreret af:
DANISH DOCUMENTARY PRODUCTION ApS

Insekter bør ifølge FN’s fødevareorganisation, FAO, være en væsentlig del af vores proteinkilde i fremtiden, hvis vi skal undgå fødevaremangel. Men kan vi ændre vores vestlige vaner og lære at spise insekter? Hvilke faktorer spiller ind, når vi skal påvirke en madkultur? 

Bogkortets ID
113305096
Dato for offentliggørelse
30. maj 2018
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Det digitale læremiddel tillader anvendelsen af læse- og skriveteknologi
Ja
Indeholder det digitale læremiddel inspirationsmateriale til, hvordan det anvendes med udgangspunkt i Forenklede Fælles Mål?
Ja
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: alle kendte enheder og styresystemer, der kan køre web browsers og videofiler
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja: alle kendte enheder og styresystemer, der kan køre web browsers og videofiler
Særlige krav til udstyr?
Nej
Hvilke gængse webbrowsere kan det digitale læremiddel afvikles i?
Chrome, Safari, IE, Firefox (alle kendte web browsere)
Anvendes et autentifikationssystem?
Nej
Kan det digitale læremiddel eksportere læringsindhold?
Nej
Kan det digitale læremiddel returnere et resultat eksternt?
Nej
Brugsrettigheder
Slutbrugere
Underviser
Instruktør
Andreas Johnsen
Anden bidragyder
Nordic Food Lab
Varighed
1 timer 13 minutter
Omfang
Dokumentarfilmen BUGS (73 min) skal være set med klassen.
Emneord
måltid, madkultur, mad, insekt, proteinkilde, fødevare, bæredygtighed, innovation, entreprenørskab
Klassetrin
6.-7. kl.
Læringsmål
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Madkundskab
Undervisningstid
6 lektioner
Kommentar til brug i undervisningen
For at kunne gennemføre forløbet, skal eleverne være kendt med arbejdsgangene i et køkken og gerne have arbejdet med klassiske måltidskulturer som det danske køkken samt evt. andre store verdenskøkkener som det italienske eller asiatiske, der er indlemmet i den danske madkultur. Eleverne skal have adgang til henholdsvis computere/tablets samt et køkken, og dokumentarfilmen BUGS, skal være set med klassen. Skolevisninger kan bookes gennem DOXBiO. Det er desuden en fordel, hvis underviseren har mulighed for at anskaffe insekter til brug i madlavningen (se liste over leverandører), men forløbet kan alternativt gennemføres uden ved brug af andre ukendte fødevarer fra naturen fx blomster eller blade.