Grundskolen Madkundskab - valgfag

Vis

Din søgning gav 53 resultater

rss ikon
Forside/logo Målgruppe Beskrivelse
Børnehaveklassen, Historie, Håndværk og design, Idræt, Kristendomskundskab, Madkundskab, Madkundskab - valgfag

Aktivitetstilbud på Vikingecenter Fyrkat

Udgiver:
Vikingecenter Fyrkat - Nordjyllands Historiske Museum
Beskrivelse:

På Vikingecenter Fyrkat kan alle grupper få en times oplæg ved bålet i langhuset. I bestemmer selv emnet. Oplægget af5 sluttes med brødbagning på bålet. Man kan også bestille en times lege af-sluttet med brødbagning, eller man kan bestille småakt... 

 
Billedkunst, Dansk, Historie, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Madværksted

Alle Tiders Mad

Forfattere:
Claes Benthien
Udgiver:
Nexus Kommunikation A/S
Beskrivelse:

Alle Tiders Mad er et undervisningsmateriale om madens og måltidets kulturhistorie. Onlinematerialet fortæller historien om hvad, hvordan og hvorfor der er blevet spist som der er i historiens løb. Historien bliver fortalt i et dansk perspektiv, men... 

   
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Bakterier i din hverdag, bakteriecirkel med fakta

Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Beskrivelse:

Materialet ser på de forskellige bakterier, der omgiver os i vores hverdag, og hvordan vi skal forholde os til dem. Det er udformet som et hjul i. Når man drejer på det kan man se, hvor man skal være opmærksom på bakterier i sin hverdag. Lærmidlet... 

   
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Bakterier i din hverdag, hæfte

Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Beskrivelse:

Materialet ser på de forskellige bakterier, der omgiver os i vores hverdag, og hvordan vi skal forholde os til dem. Gennem opgaver og diskussioner skal eleverne forholde sig til, at bakterier kan være både gavnlige og skadelige for mennesker. Man ser... 

   
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Bakterier i din hverdag, lærervejledning

Udgiver:
Landbrug & Fødevarer
Beskrivelse:

Materialet ser på de forskellige bakterier, der omgiver os i vores hverdag, og hvordan vi skal forholde os til dem. Gennem opgaver og diskussioner skal eleverne forholde sig til, at bakterier kan være både gavnlige og skadelige for mennesker. Man ser... 

   
Biologi, Fysik/kemi, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi, Naturfag, Sundhed og sociale forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

Broccoli-effekten. Antioxidanter. Resveratrol. Hormesis. Nrf2.

Forfattere:
Ole Terney
Beskrivelse:

Hvorfor er broccoli sundt? Hvad er antioxidanter og hvordan virker de i kroppen? Frugt og grønt - virkninger på kroppen. Cellens afgiftningssystemer. Rødvin-stoffet resveratrol. Virkninger på hjertesygdomme. 

  
Biologi, Børnehaveklassen, Håndværk og design, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

Bål & udeliv

Forfattere:
John Wendelbo Andreasen
Beskrivelse:

Bliv inspireret og få gode råd til oplevelser i særklasse der stimulerer alle sanserne. Oplev magien ved bålets flammer. Bogen henvender sig til alle som har lyst til nogle nye og spændende oplevelser i naturen. Få et godt bud på, hvordan man kan... 

 
Billedkunst, Billedkunst - valgfag, Dansk, Kristendomskundskab, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Matematik, Natur/teknologi, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, Uddannelse og job

Børn har altid ret

Forfattere:
Dansk Flygtningehjælp
Beskrivelse:

Højaktuelt UV-materiale for 4.-6. klasse om børns rettigheder i Myanmar og i Danmark. I 2014 fylder FN’s Børnekonvention 25 år, og derfor sætter Dansk Flygtningehjælp sammen med Børnenes U-landskalender fokus på børns rettigheder i et nyt UV-materia... 

    
(1) | 
Biologi, Madkundskab - valgfag

Danmarks Flora

Forfattere:
Birgit Kristiansen, Zebra Media
Beskrivelse:

Danmarks Flora er et digitalt opslagsværk, der indeholder 529 arter, fordelt over urter, træer, buske, græsser og karsporeplanter. En digital søgning gør det nemt at bestemme de planter man har fundet. Opslagsværket indeholder desuden forslag til... 

   
Billedkunst, Billedkunst - valgfag, Børnehaveklassen, Madkundskab, Madkundskab - valgfag

DER ER 24 DAGE TIL JUL

Forfattere:
Jonna Kessel og Henning Lindberg
Udgiver:
Forlaget mellemgaard
Beskrivelse:

Bogen "Der er 24 dage til jul" er i virkeligheden flere bøger i den samme bog. Der er en bagebog, en julehistoriebog, en juleidébog, en juletraditionsbog og en julelegebog. Bogen er en inspirationsbog og ikke mindst en julekalender, som... 

 
Biologi, Madkundskab - valgfag, Naturfag, Samfundsfag

En grøn og retfærdig madpolitik. Grønne mål for landbruget og en reform af EU’s landbrugspolitik, som skaber retfærdige levevilkår nu og i fremtiden

Forfattere:
Natalia Lehrmann, NOAH - Friends of the Earth Denmark, Frie Bønder - Levende Land
Udgiver:
NOAH - Friends of the Earth Denmark
Beskrivelse:

Der er alarmerende behov for nytænkning! En ud af fire af EU’s landbrug er forsvundet mellem 2003 og 2013, fordi EU’s politik fremmer de store, industrielle landbrug. Europa-Kommissionens nye udspil til reform lægger op til, at de store, industrielle... 

   
Idræt, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab

FAMILIENS LOW CARB FAVORITTER

Forfattere:
Tatjana Albinus
Beskrivelse:

Familiens low carb favoritter er en kogebog med opskrifter på hele familiens livretter i sunde udgaver med masser af grøntsager og uden mel og sukker. Derudover indeholder den en detaljeret, men lettilgængelig vejledning i low carb-kosten og praktisk... 

 
Biologi, Madkundskab, Madkundskab - valgfag

GoCook.dk

Forfattere:
Coop Skolekontakten
Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

- Mere end 150 børnevenlige, trin-for-trin opskrifter - Mere end 500 opslag om fødevarer og køkkenredskaber - Mange små metodefilm om, fx hvordan du hakker løg el. laver lasagne. - TV-programmerne 'Gorm og 100% din ret'. 

   
Madkundskab, Madkundskab - valgfag

GoCook-materialer

Forfattere:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

Formålet er, at eleverne får smagsoplevelser med råvarer. Gennem æstetiske, praktiske, undersøgende og teoretiske opgaver skal eleverne tilegne sig viden om råvarer i sæson og deres anvendelses- og tilberedningsmuligheder. Eventen GoCook Smagekass... 

    
Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi

GoCook - Økologi eller hvad?

Forfattere:
Bente Svane Nielsen, Birthe Kyhn, Malene Østergaard Loft
Udgiver:
Coop Skolekontakten
Beskrivelse:

Materialet er en del af skoleaktiviteten 'GoCook Smagekassen', som løber af stablen hvert år i uge 43, 44 og 45. Formålet med materialet er, at eleverne får lyst og kompetencer til at lave mad. Gennem æstetiske, praktiske og undersøgende...