Hent online materiale (0)

Kommentarer

Stenalderkost - hvorfor?  

Serietitel:
BioNyt Videnskabens Verden 156
Forfattere:
Ole Terney
Materialetype:
  
Indhold:
e-bog, Engangsmateriale, Grundbøger og systemer, Opslagsværk og samlinger, Supplerende materiale
Målgruppe:
Grundskole
Biologi, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Natur/teknologi, Naturfag, Sundhed og sociale forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Htx
Biologi, Kemi
Stx
Biologi, Naturvidenskabeligt grundforløb
Hf
Biologi, Naturvidenskabelig faggruppe
Erhvervsuddannelser
Biologi, Fødevarer, jordbrug og oplevelser, Hygiejne, Kemi, Naturfag, Omsorg, sundhed og pædagogik, Pædagogik og didaktik, Sundhed
Voksenuddannelser
AVU, Hjemkundskab, Naturfag
AMU
Det pædagogiske område og SOSU-området (EPOS), Industriens arbejdsmarkedsuddannelser, Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
Mellemlange videregående uddannelser
Social- og Sundhedsuddannelser
Klassetrin:
9.-10. kl.
Registreret af:
BioNyt Videnskabens Verden

De biologiske forklaringer på, hvorfor stenalderkost virker slankende og er sundhedsfremmende. Virkninger mod åreforkalkning, uhæmmet appetit, blodsukkerproblemer. Virkninger af protein, kulhydrat, fedtstof. Virkninger af frugt, rodfrugter, nødder, bønner, korn, mineraler, salt, syre, mælk, alkohol, iod. Stenalderkost-mad. Ernæringsforskning. Det evolutionære perspektiv på menneskets kost. 

Bogkortets ID
67058124
Dato for offentliggørelse
10. august 2013
Udgivelsesdato
9. januar 2013
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Er læremidlet i sig selv en læse- og skriveteknologi (værktøj) eller er hovedintention i det digitale læremiddel bredt at understøtte elever med læse- og skrivevanskeligheder?
Nej
Kan det digitale læremiddel afvikles på pc/bærbar pc?
Ja: Internettet
Kan det digitale læremiddel afvikles på tablets/smart-phones?
Ja: Internettet
Særlige krav til udstyr?
Nej
Hvilke gængse webbrowsere kan det digitale læremiddel afvikles i?
Internettet
Anvendes et autentifikationssystem?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Omfang
Trykt tekst på 32 sider (nr.156) plus webside med 42.000 ord (lig med 292.000 tegn incl. mellemrum).
Udgave/version
1
Pris (ekskl. moms) og vilkår
Indgår i årsabonnement, der også omfatter adgang til web-baseret materiale på bl.a. www.bionyt.dk/kost. (Separat blad 156 + websideadgang kr. 175,00 + forsendelse 35kr)
Emneord
Kost, Stenalderkost, Protein, Kulhydrater, Genetisk tilpasning, Evolution, Kostregulering, Proteinmål, Ernæringsforskning, Jægere og samlere, Korn, Åreforkalkning, Fedme, Slankekure, Glykæmisk index
Klassetrin
9.-10. kl.
Læringsmål
  • AMU
    • Det pædagogiske område og SOSU-området (EPOS)
      • Ældrepleje, sygepleje og sundhed i kommunalt regi
    • Industriens arbejdsmarkedsuddannelser
      • Produktion af medicinalprodukter
    • Industriområdet generelt (IF)
      • Medicinfremstilling
    • Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
      • Madfremstilling - institutionskøkkener
      • Madfremstilling - restaurant, kantine og catering
      • Mad til grupper med varierede behov for ernæring
  • Voksenuddannelser
    • AVU
      • Naturvidenskab
        • Basis niveau
        • D niveau
        • E niveau
        • F niveau
        • G niveau
    • Hjemkundskab
    • Naturfag
  • Erhvervsuddannelser
    • Grundfag
      • Biologi
      • Hygiejne
      • Kemi
      • Naturfag
      • Sundhed
    • Indgange
      • Fødevarer, jordbrug og oplevelser
      • Omsorg, sundhed og pædagogik
    • På tværs
      • Pædagogik og didaktik
        • Sundhed og motion
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Biologi
      • Madkundskab
      • Madkundskab - valgfag
      • Natur/teknologi
      • Naturfag
      • Sundhed og sociale forhold
      • Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
  • Hf
    • Biologi
    • Naturvidenskabelig faggruppe
  • Htx
    • Biologi
    • Kemi
  • Mellemlange videregående uddannelser
    • Social- og Sundhedsuddannelser
  • Stx
    • Biologi
    • Naturvidenskabeligt grundforløb
Kommentar til brug i undervisningen
2-3 dage