Kommentarer

Hvad i alverden spiser du?  

Forfattere:
Thorkil Green Nielsen
Udgiver:
Forlaget Syncope
Materialetype:
  
Indhold:
Lærervejledning
Målgruppe:
Grundskole
Biologi, Dansk, Geografi, Historie, Madkundskab, Madkundskab - valgfag, Samfundsfag, Sundhed og sociale forhold, Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, Uddannelse og job
Erhvervsuddannelser
Fødevarer, jordbrug og oplevelser, Omsorg, sundhed og pædagogik
Voksenuddannelser
Dansk, Dansk som andetsprog, Hjemkundskab, Religion og kultur
AMU
AMU til flygtninge og indvandrere og tværgående AMU, Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
Klassetrin:
7.-10. kl.
Registreret af:
Syncope

En debatbog om mad, mennesker og miljø. Den bygger på interviews om vores madhistorie,sund og usund mad, overvægt, spiseforstyrrelser, livsstil, fastfood, dyrevelfærd, økologi, fair trade, mad og klimaet, mad i andre kulturer og mad i fremtiden. Bogen stiller spørgsmål ved vores madkultur, blandt andet: Hvad er sundt, og hvem bestemmer det? Hvorfor bliver der flere og flere overvægtige, og hvad kan vi gøre ved det? Hvorfor bruger vi flere penge på nye køkkener end på ulandsbistand? Er fair trade fair og økologi sundt? En række personer svarer: en madhistoriker, en ung kok, klassens tykke pige, en forbruger-aktivist, en talskvinde fra McDonald’s, en griseavler, en kaffebonde, en fremtidsforsker og flere andre. Interviewene sættes i perspektiv med cases og fakta. Bogen er specielt velegnet til at danne udgangspunkt for tværfagligt arbejde i de store klasser i grundskolen, hvor målet er, at eleverne ”tilegner sig indsigt i vilkår og værdier, der påvirker sundhed… ” (Faghæfte 21) I fagene dansk biologi, samfundsfag, historie, geografi og hjemkundskab kan bogens tekster bruges som supplement til lærebøgerne. På www.hvadspiserdu.dk er der inspiration til elever og lærere til at arbejde videre med bogen. 

Bogkortets ID
19219382
Dato for offentliggørelse
13. februar 2010
Udgivelsesdato
8. februar 2010
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Omfang
144 s. + websted
Udgave/version
1. udgave
ISBN
978-87-993475-0-6
DK5
61.38
FAUST
28110650
Sprog
Dansk
Pris (ekskl. moms) og vilkår
80 kr. ekskl. moms. Indbundet. Rabat ved køb af flere ex: 2 til 10 ex. 60 kr. pr. bog ekskl. moms, over 11 ex. kr. 40 kr. pr. bog ekskl. moms. Priserne er ekskl. porto
Emneord
Sundhed, kostråd, overvægt, spiseforstyrrelser, unge og livsstil, dyrevelfærd, klima, andre kulturer, ulande , kost, ernæring, spisevaner, sundhed
Klassetrin
7.-10. kl.
Læringsmål
  • AMU
    • AMU til flygtninge og indvandrere og tværgående AMU
      • Fælleskataloget
    • Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
      • Industrislagtning og forædling af kødprodukter
      • Madfremstilling - institutionskøkkener
      • Madfremstilling - restaurant, kantine og catering
      • Mad til grupper med varierede behov for ernæring
  • Erhvervsuddannelser
    • Indgange
      • Fødevarer, jordbrug og oplevelser
        • Bager og konditor
          • Bager
          • Brødbager
          • Brødbager med profil
          • Kagekonditor
          • Kagekonditor med profil
          • Konditor
        • Detailslagter
          • Butik
          • Delikatesse
          • Detailslagteraspirant
          • Fisk og vildt
          • Slagtning
        • Ernæringsassistent
          • Ernæringsassistent
          • Ernæringshjælper
        • Gastronom
          • Cater
          • Gastronomassistent
          • Kok
        • Landbrugsuddannelsen
          • Landbrugsassistent, trin 1
          • Landmand, husdyr
        • Skov- og naturtekniker
        • Tjener
      • Omsorg, sundhed og pædagogik
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Biologi
      • Dansk
      • Geografi
      • Historie
      • Madkundskab
      • Madkundskab - valgfag
      • Samfundsfag
      • Sundhed og sociale forhold
      • Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
      • Uddannelse og job
  • Voksenuddannelser
    • Dansk
    • Dansk som andetsprog
    • Hjemkundskab
    • Religion og kultur