Kommentarer

Human ernæring. Grundbog i ernæringslære  

Forfattere:
Gustav Nedergaard
Udgiver:
Nucleus Forlag ApS
Materialetype:
 
Indhold:
Grundbøger og systemer
Målgruppe:
Htx
Biologi
Stx
Biologi
Hf
Biologi
Erhvervsuddannelser
Biologi, Fødevarer, jordbrug og oplevelser
Voksenuddannelser
Hjemkundskab
AMU
Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
Mellemlange videregående uddannelser
Social- og Sundhedsuddannelser
Registreret af:
Nucleus Forlag Aps

Nu i fjerde reviderede udgave som er opdateret med: · De nyeste nordiske næringsstofanbefalinger fra Nordic Nutrition Recommendations · De otte nye danske kostråd fra Ernæringsrådet og Danmarks Fødevareforskning · Data fra Fødevaredatabanken, Danmarks Fødevareforsknings tabelværk over fødevarers næringsindhold · Resultater fra Danmarks Fødevareforsknings seneste kostundersøgelse med oplysninger om danskernes kostvaner Den nye udgave inddrager aktuelle ernæringsproblemer som fx fedmeepidemien, ændringer i danskernes kostvaner og sukkers betydning for fedtdannelse. Bogens opbygning er den samme som i de tidligere udgaver. Basiskapitlerne er fortsat den biokemisk prægede gennemgang af de energigivende næringsstoffer: Kulhydrater, fedt, protein og alkohol, som giver baggrund for forståelse af stoffernes omsætning i kroppen. Antioxidanter præsenteres som indledning til kapitlerne om vitaminer og mineraler. Human ernæring er en grundbog som kan anvendes ved uddannelse af Professionsbachelorer i ernæring og sundhed og ved uddannelse i hjemkundskab for folkeskolelærere. Den henvender sig desuden til undervisere og vejledere i kost og ernæring og kan bruges som håndbog på de videregående uddannelser i medicin, biologi og levnedsmiddelvidenskab. Forfatteren, Gustav Nedergaard, cand.agro., er tidligere rektor ved Ankerhus Seminarium. 

Bogkortets ID
142569
Dato for offentliggørelse
18. maj 2006
Udgivelsesdato
5. maj 2006
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Redaktør
Birthe Møller Nielsen
Illustratorer
Ole Vinther, Brian Langhoff, Jørgen Jensen
Omfang
268 s.
Udgave/version
4. udgave,
ISBN
978-87-90363-28-4
DK5
61.38
FAUST
26242274
Opstilling
  • Erhvervsuddannelser
    • Biologi
      • Lærebøger/grundbøger (E.03.a)
    • Jord til bord
      • Generelt (E.31.a)
  • Gymnasiale uddannelser
    • Biologi
      • Lærebøger/grundbøger (G.03.a)
  • Ungdoms- og voksenuddannelse
    • Hjemkundskab
      • Ernæringslære, levnedsmiddellære, kostlære m.m (V.34.b)
      • Grundbøger (V.34.a)
Sprog
Dansk
Pris (ekskl. moms) og vilkår
kr. 258,00 + forsendelse
Emneord
Ernæring, kost, biologi, sundhed, overvægt, fedtdannelse, vitaminer, mineraler, anbefalinger, næringsindhold , ernæringshygiejne
Læringsmål
  • AMU
    • Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
  • Erhvervsuddannelser
    • Grundfag
      • Biologi
    • Indgange
      • Fødevarer, jordbrug og oplevelser
        • Ernæringsassistent
  • Hf
    • Biologi
  • Htx
    • Biologi
  • Mellemlange videregående uddannelser
    • Social- og Sundhedsuddannelser
      • Ernæring og sundhed
  • Stx
    • Biologi
  • Voksenuddannelser
    • Hjemkundskab