Kommentarer

Billedkogebogen - trin for trin  

Udgiver:
Bydækkende Bostøtte, Voksenhandicap, Aarhus Kommune
Materialetype:
 
Indhold:
Grundbøger og systemer
Målgruppe:
Grundskole
Madkundskab, Madværksted
Erhvervsuddannelser
Sundhed
Voksenuddannelser
AVU, Hjemkundskab
AMU
Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
Mellemlange videregående uddannelser
Pædagogiske uddannelser
Klassetrin:
0.-8. kl., Specialundervisning
Registreret af:
Bydækkende Bostøtte, Aarhus Kommune

Billedkogebogen- trin for trin er et målrettet redskab til alle, der har svært ved at læse eller følge opskrifterne i en almindelig kogebog. Bogen henvender sig til svage dansklæsere, børn i indskolingen, ordblinde såvel som til mennesker med kognitive handicap. Bogen består af 37 opskrifter opsat med visuel ingrediensliste, visuel redskabsliste og trin for trin fotos af hver enkelt led i madlavningsprocessen. Billederne er opsat i en enkel og kontinuerlig skabelon. Den tilhørende tekst i opskrifterne er opsat efter Ordblinde/Dysleksiforeningens anbefalinger. Kogebogen er en basisbog for begyndere i madlavning. Opskrifterne er udvalgt efter at være: Lette at lave; Ernæringsrigtige og attraktive med fokus på farver, mange grøntsager og med reduktion i fedt og sukker. Attraktive, i en blanding mellem traditionelle livretter og nye retter. Prisbillige i indkøb. 

Bogkortets ID
103331850
Dato for offentliggørelse
16. august 2017
Udgivelsesdato
15. juni 2017
Er læremidlet interaktivt?
Nej
Brugsrettigheder
Dansk ophavsret - ingen Creative Commons-licenser angivet.
Slutbrugere
Elev/kursist/studerende, Underviser
Redaktør
Anna Lindskrog
Fotograf
Christina Lykke
Designer
Jan Thomassen, ITK
Sponsorer
LEV Aarhus, Nordea-fonden, Aarhus Kommune, Coop, Landsforeningen LEV, TrykFonden
Samarbejdspartnere
Gurli Laursen, Neurocenter og Ortopædisk genoptræningsCenter, Aarhus, Ordblinde/Dysleksiforeningen, Bofællesskaber i Borgercenter Midt og Syd, Aarhus Kommune, Michael Fitzgerald, Le Creuset, Heidi Vølcker
Andre bidragydere
Claus Holm, Søren Gericke, Sandra Leigh Draznin, Cecilie Havbo Lambertsen, Anne Larsen, Lisbeth Laursen, Ida Busk Bruun, Camilla Thelin, Anne Kathrine Sørensen
Sidetal
257 sider
Omfang
Spiralryg, 820 fotos
Udgave/version
1. udgave
ISBN
978-87-999886-0-0
Pris (ekskl. moms) og vilkår
kr. 260,- onlinekøb via forlaget Trykværket eller via bestilling hos boghandler
Emneord
Kogebog, Madlavning, Mad, Billedkogebogen - trin for trin, Billedkogebog
Klassetrin
0.-8. kl., Specialundervisning
Læringsmål
  • AMU
    • Køkken-, hotel-, restaurant-, bager-, konditor- og kødbranchen (KHRU)
      • Mad til grupper med varierede behov for ernæring
  • Voksenuddannelser
    • AVU
      • Dansk som andetsprog
        • Basis niveau
    • Hjemkundskab
  • Erhvervsuddannelser
    • Grundfag
      • Sundhed
  • Grundskole
    • Fag (Forenklede Fælles Mål)
      • Madkundskab
      • Madværksted
        • 10. klasse
          • Madlavning (obligatorisk): Eleven kan anvende madlavningsteknikker af forskellig sværhedsgrad
          • Mad og sundhed (obligatorisk ): Eleven kan træffe begrundede valg ift. fremstilling af sund mad til udvalgte målgrupper
  • Mellemlange videregående uddannelser
    • Pædagogiske uddannelser
      • Folkeskolelærer
      • Pædagog